Το καλό με αυτά τα μίνι ταρτάκια είναι ότι μπορείτε να βάλετε ό,τι έχετε στο ψυγείο σας. Έχω χρησιμοποιήσει αλεύρι και γάλα αμυγδάλου, που μπορείτε να τα βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά, αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο της επιλογής σας. Είναι πανεύκολα, νόστιμα και ελαφριά.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

2 αβγά

2 ασπράδια

3 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου

Για τη γέμιση:

2 αβγά

2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι

2 κουτ. σούπας κρεμμύδι

½ φλιτζ. γαλοπούλα κομμένη σε καβάκια

½ πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια

½ φλιτζ. γάλα αμυγδάλο (ή άλλο γάλα της επιλογής σας)

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη με το χέρι. Αλείφουμε το ταψί για τα μάφιν με ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι τοποθετούμε σε κάθε θήκη το μείγμα της ζύμης, σπρώχνοντας ώστε να πάει και στα τοιχώματα. Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.

Όσο η ζύμη βρίσκεται στον φούρνο, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το κρεμμυδάκι, την πιπεριά και την γαλοπούλα*. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, ρίχνουμε το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμα. Αφού τα λαχανικά μας πάρουν λίγο χρώμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα ρίχνουμε μέσα στο χτυπημένο αβγό με γάλα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Μόλις ροδίσει η ζύμη, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο για γεμίζουμε κάθε θήκη με το μείγμα μας. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμα, μέχρι το κέντρο κάθε τάρτας να είναι ψημένο. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10’ να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψάκι. Θα έχετε 12 μερίδες.

*TIP: Κάτι που έμαθα από τη μαμά μου, αλλά το έχω υιοθετήσει κι εγώ είναι να μην τσιγαρίζω το κρεμμύδι και τα λαχανικά. Ζεσταίνω το αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω μέσα κομμένα τα λαχανικά με λίγο βραστό νερό ώστε να μαλακώσουν. Μόλις «πιουν» το νερό τους, προσθέτω το λάδι, ανακατεύω λίγο και αποσύρω από τη φωτιά. Με αυτόν τον τρόπο τα φαγητά δεν βαραίνουν από το τσιγάρισμα.

One comment

Reply

Καλησπέρα,
Για πόσα ταρτάκια είναι η συνταγή;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *