Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έμαθα ακολουθώντας αυτή την διατροφή είναι ότι μπορείς να φτιάξεις πολύ λαχταριστά γλυκά. Αυτό είναι ένα κέικ, το οποίο όποτε το έχω κάνει, όλοι έχουν ξετρελαθεί και δεν πιστεύουν ότι δεν έχει καθόλου αλεύρι ή ζάχαρη.

Υλικά:

6 κουτ. σούπας κακάο

½ φλιτζάνι βραστό νερό

1 κουτ. του γλυκού βανίλια

1 ½ φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

½ κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

1 φλιτζ. μέλι

2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο (ή λάδι καρύδας)

3 αβγά

λίγο αλάτι

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο (στον αέρα).

Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά, το λάδι, το μέλι, το κακάο, και στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια, την σόδα, το αλάτι και το αλεύρι. Στο τέλος, ρίχνουμε και το νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγο.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (εγώ χρησιμοποιώ ένα στρογγυλό τσέρκι, αλλά και ένα οποιοδήποτε ταψί κάνει), το οποίο έχουμε περάσει ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, ανάλογα πόσο ζουμερό το θέλουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Το κέικ είναι ακόμα καλύτερο αν μείνει για μία νύχτα στο ψυγείο ώστε να κρυώσει.

 

Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης

5 comments

Reply

That’s more than selebins! That’s a great post!

Reply

Καλησπέρα. Πόσα εκατοστά διαμετρο να είναι το ταψάκι;

Reply

Αλεύρι καρύδας σε ίδια δοσολογία;;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *