Μπορεί τα όσπρια να μην είναι paleo, αλλά στην Ελλάδα έχουμε τόσο καλής ποιότητας όσπρια που είναι κρίμα να μην τα έχει κανείς στη διατροφή του. Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου είναι τα μαυρομάτικα φασόλια τα οποία μπορείς να φας με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι σε μία δροσερή σαλάτα.

Υλικά:

1 φλιτζ. μαυρομάτικα φασόλια

1 ντομάτα

1 αβοκάντο

Μισό ξερό κρεμμύδι

Λίγο μαϊντανό

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγο θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια και νερό μέχρι τη μέση και τα φέρνουμε σε μία πρώτη βράση. Μόλις πάρουν μία βράση, πετάμε το πρώτο νερό και τα βάζουμε πάλι στη φωτιά με καινούριο νερό.

Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά (ανάλογα με τα φασόλια, μπορεί να βράσουν σε διαφορετικούς χρόνους- για παράδειγμα τα βιολογικά είναι πιο σκληρά).

Εντωμεταξύ κόβομε την ντομάτα σε καρέ, το αβοκάντο και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Μόλις βράσουν τα φασόλια, τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και σερβίρουμε.

Θα έχουμε 4 μερίδες.

3 comments

Reply

και λεμόνι!

Reply

I did the recipe, easy to make, very healthy, tasty and filling. The nice thing about this recipe is you eat it cold and can take it to work next day.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *