Ιδανικά για σνακ, πικ νικ και παραλία!

Μία ανάγνωση της συνταγής μπορεί να θυμίσει κάτι στους πολύ έμπειρους και παλαιότερους φίλους του μπλογκ, που με παρακολουθούν καιρό. Πρόκειται για μία παραλλαγή του ψωμιού βρώμης που τόσο έχετε αγαπήσει και πραγματικά με έχετε συγκινήσει!

Αποφάσισα, λοιπόν, να κάνω μία παραλλαγή προσθέτοντας λιαστή ντομάτα και θυμάρι και, μάλιστα, να κάνω το μείγμα σε μορφή ατομικών μάφιν που μπορείτε να πάρετε πανεύκολα μαζί σας στο πικ νικ, την βόλτα ή την παραλία!

Αν πάλι δεν έχετε θήκες για μάφιν, μπορείτε να το κάνετε σε φόρμα για ψωμάκι, ακολουθώντας τις οδηγίες ψησίματος για το ψωμί.

Screen Shot 2020-12-31 at 11.29.50

Υλικά:

2 φλιτζ. αλεύρι βρώμης

¾ φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

2 αβγά

1 φλιτζ. φυτικό γάλα της επιλογής σας χωρίς ζάχαρη

¼ φλιτζ. λιναρόσπορος κοπανισμένος (μπορείτε να τον τρίψετε αν έχετε ολόκληρο)

1 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουτ. γλυκού baking powder

7-8 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό

1 κουτ. γλυκού αλάτι

Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Screen Shot 2021-04-05 at 16.21.36

Εκτέλεση:

Στρώνουμε χάρτινες θήκες για μάφιν σε ένα ταψί για μαφιν και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το μέλι.

Ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι αμυγδάλου και τον λιναρόσπορο και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη μαγειρική σόδα, το baking, το αλάτι και το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.

Τέλος, ρίχνουμε το θυμάρι, το σχοινόπρασο (αν βαλουμε) και τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε.

Πριν βάλουμε το μείγμα μας στις θήκες για μάφιν, το αφήνουμε να σταθεί για 5-7 λεπτά για να απορροφηθούν τα υγρά και να σφίξει το μείγμα.

Βάζουμε σε κάθε θήκη μάφιν τόσο μείγμα, ώστε να φτάνει τα ¾της φόρμας μάφιν και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά.

Κάνουμε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα, ώστε να βεβαιωθούμε ότι τα αλμυρά μας μάφιν είναι ψημένα μέχρι μέσα.

Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από τις χάρτινες θήκες.

Screen Shot 2020-12-31 at 11.36.01

One comment

Reply

Υπέροχη συνταγή!! Θα μπορούσαν μήπως τα συγκεκριμένα μαφιν να γίνουν και νηστίσιμα?? Να αντικαταστήσουμε τα αβγά με κάτι άλλο ή να τα παραληψουμε??🙂🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *