Και χωρίς γλουτένη!

Τα κέικ μπανάνα ή γενικά τα μπανανογλυκά ξεκινούν πάντα από μερικές ώριμες μπανάνες που έχουν ξεμείνει και δεν θέλεις να πετάξεις. Και γενικά ξέρεις ότι δεν μας αρέσει ποτέ να πετάμε φαγητό!

Μου είχαν μείνει, που λες, μερικές μπανάνες που είχαν ωριμάσει τόσο πολύ που πλέον δεν τρώγονταν. Η μία επιλογή ήταν να γίνουν σμούθι, αλλά και πάλι θα περίσσευε μία γενναία ποσότητα από μπανάνες. Έτσι, το γλυκό ήταν μονόδρομος. Και μία πολύ καλή ευκαιρία να επιστρέψω στην κουζίνα μετά τις διακοπές και να κάνω ένα μικρό πείραμα.

Το καλό με τις μπανάνες είναι ότι έχουν φυσική γλυκάδα, οπότε λίγο μέλι είναι αρκετό για να συμπληρώσει σε γλυκάδα χωρίς να είναι λιγωτικό το αποτέλεσμα.

Screen Shot 2019-09-16 at 22.54.30

Υλικά:

2 μεγάλες ώριμες μπανάνες (ή 3 μεσαίες)

3 αβγά

3 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουτ. γλυκού bakingpowder

2,5 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου (μπορείτε να τρίψετε και αμύγδαλα στο multiαν δεν έχετε αλεύρι)

½ φλιτζ. άμυλο ταπιόκας

½ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας 85% κακάο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα μεσαίο ταψί.

Σε ένα μπολ, βάζουμε τις ώριμες μπανάνες και με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε. Σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε μαζί με τις μπανάνες με έναν αβγοδάρτη. Προσθέτουμε το μέλι.

Αφού έχουμε τελειώσει με τα υγρά υλικά, προσθέτουμε στο μείγμα όλα τα στέρεα υλικά, όπως τη σόδα, το bakingpowder, το αλεύρι αμυγδάλου και το άμυλο ταπιόκας.

Αφού έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, ενσωματώνουμε τα κομματάκια σοκολάτα και αφήνουμε μερικά για να βάλουμε στο πάνω μέρος του κέικ.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Βάζουμε μερικά κομματάκια σοκολάτας στο πάνω μέρος και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Screen Shot 2019-09-16 at 22.54.46

 

 

 

One comment

Reply

Εξαιρετικό το κέικ! Το έκανα σήμερα! Πεντανόστιμο κ υγιεινό! 👌🏻👌🏻

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *