Τι θέλει κανείς μαζί με τον καφέ του; Λίγο κέικ για να τον συνοδεύσει. Αυτό το κέικ κανέλας πέτυχε τόσο πολύ που με το ζόρι έμεινε για πάνω από μία ημέρα στο ταψί.

Υλικά:

2,5 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

¼ φλιτζ. λάδι καρύδας

½ φλιτζ. μέλι

3 αβγά

1 κουτ. γλυκού κανέλα

½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνουμε ένα ταψί (περίπου 22 εκ.) με λάδι καρύδας.

Χτυπάμε καλά τα αβγά και προσθέτουμε το μέλι, το λάδι καρύδας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι αμυγδάλου με την σόδα και σιγά σιγά το προσθέτουμε στο υγρό μας μείγμα.

Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά (μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέικ.)

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

4 comments

Reply

Υπάρχει εναλλακτική στο αλέυρι αμυγδάλου; Εδώ που μένω είναι εξαιρετικά ακριβό! Can not wait to try this!!

Reply

Φοβάμαι ότι εναλλακτική στο συγκεκριμένο δεν υπάρχει. Μπορείς να κοιτάξεις τις συνταγές με το αλεύρι καρύδας ή την ταπιόκα που είναι πολύ πιο φτηνά υλικά.

Reply

Μπορούμε αντί για μέλι να βάλουμε στεβια ή ζάχαρη καρύδας; αν ναι πιστεύετε ότι θα βγει το ίδιο ζουμερή και με υγρασία όπως με το μέλι; Ευχαριστώ πολύ!

Reply

Κι εγώ θέλω να ρωτήσω το ίδιο με τη Δώρα. Πώς κι άν μπορούμε ν’αντικαταστήσουμε το μέλι με ζάχαρη καρύδας.

Leave a Reply to Christina Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *