Το κέικ με μπανάνα, ή banana bread, όπως το λένε στην Αμερική, δεν είναι τόσο συνηθισμένο στην Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν είναι και νόστιμο. Ειδικά, αν έχει και σοκολάτα μέσα. Φυσικά, δεν έχει ζάχαρη ή αλεύρι, αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα συμβατικό κέικ. Αυτός είναι και ο λόγος που κανείς δεν καταλαβαίνει την διαφορά.

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει μπόλικα υλικά, αλλά δεν θέλει ιδιαίτερη προετοιμασία και θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά μέχρι να βάλετε το κέικ στον φούρνο.

Υλικά:

1 φλιτζ. μπανάνες λιωμένες (περίπου 1,5 μπανάνα)

2 αβγά χτυπημένα

3/4 φλιτζ. πάστα φουντουκιού ή αμυγδάλου (θα την βρείτε σε κατάστημα βιολογικών)

1/4 φλιτζ. μέλι

1/4 φλιτζ. κακάο ωμό σκόνη

1/4 φλιτζ. άμυλο ταπιόκας

2 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας

1 κουτ. γλυκού βανίλια

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κουτ. γλυκού baking powder

λίγο ελαιόλαδο για να αλείψετε την φόρμα

1/3 φλιτζ. σοκολάτα (70% κακάο και πάνω) τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στο μίξερ) χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το μέλι, την μπανάνα και την πάστα φουντουκιού.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και σιγά σιγά, τα ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Αλείφουμε μία φόρμα για ψωμί με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα «καθαρή» μέσα από το κέικ.

Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *