Διπλό κέικ βανίλια με γέμιση και επικάλυψη σοκολάτας. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ίσως να σας προβληματίσουν τα πολλά αβγά, αλλά το κέικ αυτό είναι διπλό, το οποίο σημαίνει ότι ένα κομμάτι είναι αρκετό και βγαίνουν πολλές μερίδες.

Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι τα γλυκά χωρίς ζάχαρη δημιουργούν πιο εύκολα το αίσθημα του κορεσμού και ένα κομμάτι είναι αρκετό για να μας κόψει την λιγούρα, αντίθετα με τα γλυκά που έχουν ζάχαρη και μας κάνουν να αναζητούμε συνέχεια και άλλο.

Υλικά:

Για το κέικ:

3/4 φλιτζ. αλεύρι καρύδας

1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

8 αβγά

1/2 φλιτζ. λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο)

1/2 φλιτζ. μέλι

1 κουτ. σούπας βανίλια

Για την σοκολάτα:

400ml γάλα καρύδας

250 γρ. σοκολάτα (70% και πάνω κακάο)

1 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. του γλυκού λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ή στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά, το μέλι, το λάδι και την βανίλια. Σιγά σιγά, προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι καρύδας και την μαγειρική σόδα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, λαδώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο (23 εκατοστά) και το βάζουμε μέσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά. Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια με ένα νήμα, ή με ένα μακρύ μαχαίρι κόβουμε το κέικ στη μέση κατά μήκος, ώστε να δημιουργήσουμε δύο επίπεδα.

Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα σοκολάτας .

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει το βγάζουμε από την φωτιά (μπορεί να σας φανεί λίγο αραιό, αλλά μόλις κρυώσει θα πήξει).

Βγάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 2 περίπου ώρες.

Μόλις κρυώσει η σοκολάτα την απλώνουμε στο ένα κομμάτι κέικ και προσεκτικά τοποθετούμε το άλλο από πάνω. Απλώνουμε την υπόλοιπη και στο πάνω μέρος ώστε να καλύψει το κέικ και σερβίρουμε.

*Όση σοκολάτα μας μείνει μπορούμε να την βάλουμε σε ποτηράκια και να την βάλουμε ψυγείο. Θα έχουμε μία υπέροχη μους!

One comment

Reply

Αγαπημένη, φτιάξε κάτι που να μη χρειάζεται μίξερ σε παρακαλώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *