Όταν έδωσα στον αδερφό μου να δοκιμάσει το συγκεκριμένο πιάτο και μου είπε: «Κρίμα που δεν μπορείς να το φας αφού έχει κρέμα γάλακτος μέσα συνειδητοποίησα ότι ποιος χρειάζεται την κρέμα γάλακτος όταν έχει το γάλα καρύδας; Η φυσική κρεμώδης υφή του και το άρωμά του, αποτελούν τον τέλειο γευστικό συνδυασμό για να συνοδεύσει το απλό κοτόπουλο.

Υλικά:

5 φρέσκα κρεμμυδάκια

800 γρ. κοτόπουλο στήθος σε μπουκιές

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ, γλυκού κύμινο

1 κουτ. σούπας κουρκουμά

1/2 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα

200ml γάλα καρύδας

500 γρ. μανιτάρια κομμένα

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις κάψει το ελαιόλαδο ρίχνουμε την πάπρικα, το κύμινο και τον κουρκουμά, ώστε να βγουν πρώτα όλες οι μυρωδιές των μπαχαρικών, και στην συνέχεια το κοτόπουλο.

Μόλις ροδίσει, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 περίπου ακόμα λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το γάλα καρύδας. Αφήνουμε στην φωτιά για περίπου 20 λεπτά ακόμα, μέχρι το γάλα καρύδας να δημιουργήσει μία κρεμώδη σάλτσα.

Βγάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *