Και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη!

Μου έχετε ζητήσει κατά καιρούς συνταγές χωρίς αβγό και ιδού! Νοστιμότατα μπισκότα με σοκολάτα, τα οποία είναι και νηστίσιμα!

Με βασικό συστατικό το αλεύρι αμυγδάλου, αυτά τα μπισκότα μπορεί να μην έχουν αβγά, αλλά δεν χάνουν τίποτα σε γεύση, ούτε και σε υφή!

Είναι από τις συνταγές που χρειάζεται να βάλετε χέρι για να ανακατέψετε καλά τη ζύμη, η οποία θα είναι ελαφρώς τριμματιστή! Μην φοβηθείτε, είναι απολύτως φυσιολογικό. Άλλωστε λόγω της απουσίας του αβγού, εκείνο που δένει το μείγμα είναι μονάχα το ελαιόλαδο, το γάλα αμυγδάλου και το φουντουκοβούτυρο (ή το ταχίνι).

IMG_1949

 

Υλικά:

2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

¼φλιτζ. φουντουκοβούτυρο (μπορείτε να βάλετε φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο ή ταχίνι)

¼φλιτζ. ζάχαρη καρύδας

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας γάλα αμυγδάλου

2 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. γλυκού baking powder

½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

λίγο αλάτι

½ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας (85% κακάο)

IMG_1937

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μας (εκτός από τα κομματάκια σοκολάτας) και ανακατεύουμε με το χέρι.

Αφού έχουμε ανακατέψει καλά το μείγμα μας, ρίχνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.

Με τα χέρια σχηματίζουμε 14 μπαλάκια με το μείγμα (να είναι σαν κεφτεδάκια!) και τα βάζουμε στη λαδόκολλα.

Τα πιέζουμε ελαφρά με το δάχτυλό μας για να μην είναι ολοστρόγγυλα και τα ψήνουμε για 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

IMG_1933

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *