Για να απογειώσετε το brunch σας!

Τελευταία, και λόγω εγκυμοσύνης, προτιμώ ιδιαιτέρως την βρώμη στη διατροφή μου. Οπότε, ήταν θέμα χρόνου να πειραματιστώ και με μία συνταγή για pancakes!

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πανεύκολη και βγάζει 10 μεσαία pancakes, αλλά μπορείτε να κάνετε τη μισή ποσότητα αν είστε μόνο 2 άτομα!

Όσο για τα toppings, προτιμώ τα pancakes μου να έχουν διάφορα φρούτα και κάποιο nut butter, μαζί με λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, αλλά πραγματικά μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας.

Screen Shot 2021-02-03 at 22.02.28

Σημαντική σημείωση για το μείγμα. Εννοείται ότι μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας αλεύρι βρώμης, απλά βάζοντας στο multi νιφάδες βρώμης.

Το αλεύρι βρώμης είναι ένα “σκληρό” άλευρο, το οποίο απορροφά τα υγρά εύκολα, οπότε αν στην πορεία, παρατηρήσετε ότι το μείγμα σας γίνεται πιο πηχτό, απλά προσθέστε λίγο γάλα αμυγδάλου επιπλέον!

Screen Shot 2021-02-03 at 21.59.37

Υλικά:

2 φλιτζ. αλεύρι βρώμης

2 κουτ. γλυκού baking powder

1 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας

2 αβγά

1 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε άλλο γάλα θέλετε)

χυμός από μισό λεμόνι

Ελαιόλαδο για το ψήσιμο

1 κουτ. γλυκού κανέλα

ξύσμα από πορτοκάλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη καρύδας και το γάλα και χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη. Ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης, το baking και τον χυμό λεμόνι. Τέλος, ρίχνουμε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού (αν θέλουμε) και ανακατεύουμε.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις αρχίζει να καίει, βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας. Μόλις γίνει η μία πλευρά, γυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη.

Συνεχίζουμε και για το υπόλοιπο μείγμα μας.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι μας.

Θα έχουμε 10 pancakes!

Screen Shot 2021-02-03 at 22.01.11

3 comments

Reply

Πολύ νόστιμα τα pancakes! Εύκολη και γρήγορη συνταγή!!

Reply

Εφόσον χρησιμοποιούμε αλεύρι βρώμης και παραλείπουμε τη ζάχαρη θα μπορούσε να είναι ένα υγιεινό πρωινό για κάθε σκ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *