Ιδανικό για μωρά από 6 μηνών έως 100 χρονών!

Μπαίνοντας στο ταξίδι των στερεών με το λουκουμάκι, μπήκα στη διαδικασία να εξερευνήσω ακόμα περισσότερα υλικά, υφές και γεύσης, με σκοπό να δοκιμάσει όσα περισσότερα πράγματα μπορεί και να ζήσει κάθε γευστική εμπειρία.

Ούτως ή άλλως, αυτός είναι και ένας τρόπος για να αποφύγει κανείς να έχει κάποιο παιδί που τρώει πολύ επιλεκτικά (αλλά αυτό είναι κάτι που θα αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή).

Στο θέμα μας τώρα!

Είχα πολύ καιρό τώρα ένα κουτί με κεχρί στο σπίτι.

Το κοίταζα και με κοίταζε πολλές μέρες, μπορεί και μήνες!

Και μια μέρα σκέφτηκα ῞όχι δεν θα μείνεις για πάντα στο κουτί! Θα βγεις και θα γίνεις ένα ωραιότατο porridge για το λουκουμάκι῞!

Και έτσι έγινε!

Screen Shot 2021-11-18 at 21.29.15

Παρ᾽ ολ᾽αυτά, επειδή πλάι στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα, πρόκειται για ένα πιάτο που μπορεί να φάει όλη η οικογένεια στη θέση του porridge με βρώμη.

Ας προσπαθήσω να απαντήσω σε μερικές από τις απορίες που μπορεί να έχετε.

Πού βρίσκω το κεχρί;

Ακόμα και στα σούπερ μάρκετ! Θα το βρείτε δίπλα στην κινόα. Και σε καταστήματα με βιολογικά.

Γιατί περνάμε το κεχρί από το μούλτι;

Για να γίνει πιο γρήγορα! Είναι προαιρετικό αλλά εγώ βρήκα ότι βολεύει περισσότερο από άποψη χρόνο, αλλά και για να είναι πιο κρεμώδες. Τα ῞μπιλάκια῞ επίσης κολλούσαν λίγο στο λαιμό του μικρού και τον ενοχλούσαν.

Μπορώ να το κάνω και με γάλα;

Εννοείται! Οποιοδήποτε γάλα της επιλογής σας στην ίδια ποσότητα αν είναι για εσάς. Όποιο γάλα θέλετε κατόπιν συνεννοήσης με τον παιδίατρό σας αν το δίνετε σε παιδί.

 

Εγώ, σας έχω βάλει τη βασική συνταγή και εσείς μπορείτε να προσθέσετε ό,τι φρούτο, ξηρό καρπό, βούτυρο καρπού, σπόρια θέλετε!

The possibilities are endless!

Υλικά για 2 μερίδες:

1 φλιτζ. κεχρί

3 φλιτζ νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μούλτι ῞τρίβουμε῞ελαφρά το κεχρί. Δεν θέλουμε να αλεστεί εντελώς.

Βάζουμε ένα κατσαρολάκια σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το κεχρί και το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 έως 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει.

Αν μας φαίνεται ακόμα ότι δεν έχει μαγειρευτεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Σερβίρουμε με ό,τι (μα ό,τι) θέλουμε!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *