Κανένα γλυκό μου δεν έχει ζάχαρη, αλλά το συγκεκριμένο κέικ δεν έχει ούτε μέλι. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ένα άλλο φυσικά γλυκό συστατικό αυτή την φορά, τους χουρμάδες. Οι χουρμάδες εκτός από την γλύκα τους, δίνουν και πλούσια υφή στο σοκολατένιο κέικ, το οποίο παραμένει ζουμερό και αφράτο μέσα.

Υλικά:

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

100 γρ. σοκολάτα (70% και πάνω) σε κομματάκια

7 χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι και μουλιασμένους 1 ώρα σε ζεστό νερό

3 αβγά

½ φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο

½ κουτ. γλυκού βανίλια

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε την βανίλια, το αλάτι  και την σόδα.

Σε ένα μούλτι χτυπάμε τους χουρμάδες (αφού τους κόψουμε) μαζί με την σοκολάτα και το λάδι καρύδας.

Ρίχνουμε το μείγμα αυτό μέσα στο μείγμα με τα αβγά και χτυπάμε καλά.

Προσθέτουμε και το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι, το οποίο έχουμε αλείψει πρώτα με λάδι, και ψήνουμε για 18-20 λεπτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *