Να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Ελάχιστα υλικά, καθόλου ψήσιμο, λίγος χρόνος στο ψυγείο και έχετε φοβερές σπιτικές μπάρες για σνακ, λιγούρα ή πρωινό!

Τι θα χρειαστείτε για τις μπάρες:

  • Βρώμη
  • Μέλι
  • Λάδι καρύδας
  • Ταχίνι ή κάποιο άλλοnut butter
  • Ωμό κακάο
  • Ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

 

Screen Shot 2020-12-13 at 21.23.58

Λίγα λόγια για τα υλικά και τις αντικαταστάσεις!

Είμαι σίγουρη ότι η πρώτη ερώτηση που θα θέλετε να μου κάνετε είναι αν μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι καρύδας με κάτι άλλο.

Η απάντηση είναι ότι, με εξαίρεση το βούτυρο, το λάδι καρύδας δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι άλλο. Και ο λόγος είναι ότι το λάδι καρύδας σε συνδυασμό με το μέλι είναι τα δύο υλικά που θα κρυώσουν στο ψυγείο, θα στερεοποιηθούν και θα διατηρήσουν τις μπάρες σας σκληρές!

Όσο για το ταχίνι, εννοείται μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο βούτυρο καρπού (χωρίς ζάχαρη) ή και να βάλετε μισή ποσότητα ταχίνι και μισή ποσότητα από κάποιο άλλο nut butter, όπως φουντουκοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο.

Screen Shot 2020-12-13 at 21.22.51

Πάμε για τη συνταγή!

Υλικά:

2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης

3 κουτ. σούπας μέλι

¼ φλιτζ. ωμό κακάο

¼ φλιτζ. λιωμένο λάδι καρύδας

½ φλιτζ. ταχίνι (ή όποιο άλλο βούτυρο καρπού θέλετε)

½ φλιτζ. τριμμένοι ξηροί καρποί της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο λάδι καρύδας μαζί με το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ το υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα μας. Το απλώνουμε σε όλο το ταψί και το πατάμε καλά με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα για να μην έχει αέρα και βάζουμε στο ψυγείο για 3 με 5 ώρες.

 

Οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο σε τάπερ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *