Ιδανικά για παιδιά και παιδικά πάρτι! 

Τα chicken nuggets είναι από τα πιο δημοφιλή φαγητά ανάμεσα σε παιδιά. Είναι γευστικά, εύκολα να τα καταναλώσεις και πολύ εύκολο να τα φτιάξεις! Είναι από τα πιο κλασικά πιάτα που φτιάχνω σε παιδικά πάρτι, αλλά και στο σπίτι.

Τρώγονται ζεστά ζεστά, αφού έχουν βγει από τον φούρνο, είναι τέλεια την επόμενη μέρα, αλλά, προσωπικά, μου αρέσει να τα βάζω μέσα σε πράσινη σαλάτα, με ντοματίνια και ένα ελαφρύ ντρέσινγκ με μουστάρδα και μπαλσάμικο.

Μαζί με τη συνταγή θα βρείτε και υλικά για μία συνοδευτική σος, την οποία συστήνω ανεπιφύλακτα!

 

Υλικά:

1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες

200ml κρέμα καρύδας

1 κουτ. σούπας κουρκουμάς

1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα

2 φλιτζ. βρώμη (μπορεί να χρειαστεί και συμπλήρωμα) ή αλεύρι αμυγδάλου*

αλάτι

πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο

Για τη σος (προαιρετικά):

2 κουτ. σούπας ταχίνι

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

χυμός από μισό λεμόνι

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

*Αν θέλετε μπορείτε να τρίψετε λίγο την βρώμη στο μούλτι για πιο φίνο αποτέλεσμα.

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, την κρέμα καρύδας, τον κουρκουμά και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε το μείγμα.

Βάζουμε μία μεμβράνη πάνω από το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες (ή όλο το βράδυ).

Αφού το κοτόπουλο έχει μαριναριστεί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα πιάτο, ανακατεύουμε την βρώμη με την πάπρικα και πανάρουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο. Τις βάζουμε όλες στη λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω στις μπουκίτσες λίγο ελαιόλαδο ακόμα.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανάλογα πόσο μεγάλες είναι οι μπουκίτσες μας.

Καλό είναι να κόψουμε ένα χοντρό κομμάτι για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί!

 

Για την σος, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε καλά!

Screen Shot 2019-07-03 at 10.34.48

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *