Τώρα θα μου πείτε: «Μα καλά, πώς θα φτιάξω κρέμα χωρίς γαλακτοκομικά;». Με κάσιους! Ναι, καλά ακούσατε, τα κάσιους μπορούν να γίνουν η τέλεια βάση για διάφορες κρέμες. Ακούγεται περίεργο, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό.

Υλικά:

Για την βάση:

1,5 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου

1/4 φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο

3 κουτ. σούπας μέλι

λίγη βανίλια

Για την γέμιση:

1,5 φλιτζ. ωμά κάσιους (τα οποία θα έχετε μουλιάσει το βράδυ μέσα σε νερό και θα τα έχετε στραγγίξει)

2 κουτ. σούπας μέλι

3 κουτ. σούπας λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

λίγο νερό (προαιρετικά- ανάλογα με την πυκνότητα που σας αρέσει)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.

Σε ένα ταψί για μάφιν, τοποθετούμε χάρτινες θήκες μίας χρήσης (ή χρησιμοποιούμε σιλικόνης αν έχουμε).

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη της τάρτας καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα και βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας σε κάθε θήκη, πιέζοντας το κέντρο και τις άκρες ώστε να πάει το μείγμα παντού.

Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε από τον φούρνο.

Μέσα σε ένα μπλέντερ, βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και χτυπάμε καλά. Θα χρειαστεί αρκετή ώρα μέχρι να αποκτήσουν τα κάσιους κρεμώδη υφή, οπότε θέλει υπομονή!

Μόλις γίνει η κρέμα μας, γεμίζουμε τα ταρτάκια μας και σερβίρουμε

One comment

Reply

Καλημέρα, θα ήθελα να βρω σηνταγες με αλεύρι καστανου και κεριού, έχω κοιλιοκακη και τη διατροφή μου θέλω να την εμπλουτίσω με περισσότερα άλευρα από ρύζι, πατάτα και καλαμπόκι. Ευχαριστώ. Ελένη Κωτσιου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *