Μπορεί κανείς να φάει αρκετά μπισκότα; Η απάντηση είναι όχι! Και αυτός είναι και ο λόγος που αναζητώ συνέχεια διαφορετικές συνταγές για αυτή την εύκολη και γρήγορη λιχουδιά που τρώγεται όλες τις ώρες.

Αυτή τη φορά, στο προσκήνιο μπαίνει το ταχίνι. Το ταχίνι είναι ένα ιδιόρρυθμο υλικό. Προσωπικά, δυσκολεύομαι να το φάω σκέτο, αλλά λόγω των θρεπτικών συστατικών του, αλλά και της ενέργειας που προσφέρει (ειδικά σε κάποιον που γυμνάζεται συστηματικά) προσπαθώ να το εντάσσω με κάθε τρόπο στην διατροφή μου.

IMG_6224

Και αυτά τα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας είναι ένας τέτοιος τρόπος. Αφήστε που έχουν αλεύρι καρύδας, ένα υλικό ιδιαίτερα φτηνό.

Υλικά:

¼ φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο

1/3 φλιτζ. ταχίνι

2/3 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας

1 αβγό + 1 κρόκος

1 κουτ. γλυκού βανίλια

½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1/3 φλιτζ. αλεύρι καρύδας

2/3 φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας (70% κακάο και πάνω)

λίγο θαλασσινό αλάτι για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη καρύδας, τη βανίλια, τα αβγά και το ταχίνι.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι καρύδας, τη μαγειρική σόδα και το αλεύρι καρύδας.

Με μία σπάτουλα, ανακατεύουμε καλά το μείγμα και ενσωματώνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας.

Με ένα μικρό κουτάλι ή και με τα χέρια, βάζουμε στην λαμαρίνα 10 μπαλάκια από το μείγμα μας αφήνοντας κενό ανάμεσα γιατί θα ανοίξουν.

Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι αν θέλουμε.

2 comments

Reply

Καλησπέρα. Θα μπορούσαμε μήπως αντί για ζάχαρη καρύδας να βάλουμε μέλι? Και αν ναι πόση είναι η αντίστοιχη αναλογία?

Reply

Καλησπέρα, ναι μπορείς να βάλεις και μέλι, 1/2 φλιτζάνι αντί για 2/3!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *