Την αγάπη που έχω στις πίτες, σε οποιαδήποτε μορφή, δεν μπορώ καν να την περιγράψω. Είναι εκείνο που μου λείπει περισσότερο, τώρα που δεν τρώω κανονικό αλεύρι. Και κάθε φορά που κάνω την καθιερωμένη μου παρασπονδία και αυτή περιλαμβάνει κάποια πίτα, πιτάκι ή κάτι σε ψωμί που περιλαμβάνει αλεύρι σίτου, θυμάμαι τον λόγο που τα έχω κόψει!

Αυτός είναι και ο λόγος που ψάχνω συνεχώς νέες συνταγές για οτιδήποτε μπορεί να θυμίζει, πίτα ή τορτίγια. Κάτι να μπορεί να τυλιχτεί, με λίγα λόγια.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η εξέλιξη θα έλεγα της συνταγής με τα ινδικά πιτάκια νααν και είναι το ίδιο εύκολη και απλή.

Τόσο απλή που η προετοιμασία της απαιτεί μονάχα 5 λεπτά.

Όσο να διαβάσετε και τη συνταγή δηλαδή.

IMG_8311

Υλικά:

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

1 φλιτζ. άμυλο ταπιόκα

¾ φλιτζ. γάλα καρύδας

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι

λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Όσο περιμένουμε να κάψει το λάδι, βάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε.

Μόλις αρχίσει να καίει το λάδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας. Με ένα κουτάλι το απλώνουμε στο τηγάνι ώστε να δώσουμε στρογγυλό σχήμα.

Ψήνουμε για 2-3 λεπτά (μέχρι να ψηθεί η μία πλευρά) και γυρίζουμε την τορτίγια.

Μόλις ψηθεί και η δεύτερη πλευρά, βγάζουμε την τορτίγια από το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.

IMG_8315

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *