Για σπιτικές πρωινάρες!

Το είχα πει, ότι πριν γεννήσω θα φάμε βάφλες για πρωινό, οπότε να αγοράσουμε βαφλιέρα στο σπίτι ήταν μονόδρομος.

Να πω σε αυτό το σημείο, μιας και πολλοί με ρωτήσατε στο Instagram, ότι η βαφλιέρα μας είναι άγνωστης μάρκας. Μπήκαμε απλά στο skroutz, βρήκαμε μία βαφλιέρα αξίας γύρω στα 20 με 30 ευρώ (μας φάνηκε λογική τιμή), είδαμε τις κριτικές και την αγοράσαμε. Άλλωστε, δεν είναι κάτι που σκοπεύαμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά, οπότε μας φάνηκε λογικό να είναι κάτι φτηνό. Η μόνη μας προϋπόθεση (κυρίως του Φώτη) ήταν να φτιάχνει τετράγωνες βάφλες! Είμαστε εύκολοι άνθρωποι, όπως καταλαβαίνετε!

Μόλις η βαφλιέρα μπήκε στο σπίτι ξεκίνησαν οι πειραματισμοί. Ξεκίνησα με βάφλες με αλεύρι αμυγδάλου, αλλά ένιωσα ότι η γεύση του αβγού ήταν έντονη. Στη συνέχεια, έκανα κάτι σοκολατένιες βάφλες που μου άρεσαν πολύ, αλλά δεν ενθουσίασαν τον Φώτη (παρ᾽ολ᾽αυτά υπόσχομαι σύντομα να ανεβάσω συνταγή). Τελικά, οι παρακάτω βάφλες βρώμης, πήραν το πράσινο φως και από τους δυο μας, αφού τις καταβροχθίσαμε αρκετές φορές.

Εννοείται ότι μπορείτε να συνοδεύσετε τη βάφλα σας με ό,τι θέλετε, αλλά για εμένα τα φρέσκα φρούτα, τα blueberriesκαι το σιρόπι σφενδάμου κάνουν την τέλεια βάφλα!

Screen Shot 2021-05-04 at 22.32.53

Για το ψήσιμο, ακολουθήστε τις οδηγίες της βαφλιέρας σας, καθώς κάθε βαφλιέρα είναι και διαφορετική.

Οι βάφλες αυτές διατηρούνται υπέροχα και στην κατάψυξη. Κλείστε τις σε ένα τάπερ, καταψύξτε τις και μπορείτε να έχετε ανά πάσα στιγμή ένα τέλειο πρωινό!

Screen Shot 2021-05-04 at 22.34.46

Υλικά:

1,5 φλιτζ. αλεύρι βρώμης

2 κουτ. γλυκού baking powder

1 κουτ. γλυκού κανέλα

¾ φλιτζ. γάλα αμυγδάλου (ή οποιοδήποτε γάλα της επιλογής σας)

¼φλιτζ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας λιωμένο

2 αβγά

1 κουτ. σούπας ζάχαρη καρύδας

1 κουτ. σούπας άμυλο ταπιόκας

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το λάδι, το γάλα και τη ζάχαρη καρύδας.

Προσθέτουμε την κανέλα και το baking powder (αλλά και το ξύσμα αν βάλουμε) και ανακατεύουμε καλά.

Στο μείγμα μας προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και την ταπιόκα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ψήνουμε τις βάφλες μας, ακολουθώντας τις οδηγίες της βαφλιέρας μας.

Θα έχουμε 6 βάφλες.

Screen Shot 2021-05-04 at 22.31.03

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *