Και λύσε το αιώνιο πρόβλημα με τις μπανάνες!

Τις αγοράζεις και λίγες μέρες αργότερα έχουν μαυρίσει ή έχουν μαλακώσει και δεν έχεις καμία όρεξη να τις φας! Εμείς φαγητό δεν πετάμε ποτέ, οπότε ξεκάθαρα δεν έχεις άλλη επιλογή από το να τις κάνεις BananaBread!

Δεν είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω μπανανόψωμο, αλλά αυτό το συγκεκριμένο, είναι ιδανικό για εκείνους που έχουν αλλεργία ή δεν μπορούν να φάνε ξηρούς καρπούς, αφού δεν περιέχει ούτε κάποιο βούτυρο ξηρού καρπού, ούτε και αλεύρι αμυγδάλου. Κατά συνέπεια, τα υλικά του είναι πιο φτηνά!

Ας περάσουμε στη συνταγή!

Υλικά:

2 μεγάλες ώριμες μπανάνες περασμένες στο multi

3 αβγά

¼ φλιτζ. μέλι

¼ φλιτζ. γάλα καρύδας (πλήρες – αυτό που είναι στο τενεκεδάκι)

½ φλιτζ. αλεύρι καρύδας

2 κουτ. σούπας άμυλο ταπιόκας

6 κουτ. σούπας κακάο

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι

½ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας 85% κακάο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στου 170οCκαι βάζουμε λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για ψωμί ή κέικ.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το μέλι και το γάλα καρύδας. Προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο και τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το αλεύρι καρύδας, την ταπιόκα, την σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στο τέλος, βάζουμε με μία σπάτουλα τα κομματάκια σοκολάτας.

Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας. Αν θέλουμε διακοσμούμε με ολόκληρα κομμάτια μπανάνας!

Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέικ μας.

Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά και σερβίρουμε!

Screen Shot 2019-03-18 at 15.48.40

One comment

Reply

Χωρίς το άμυλο, τι θα συμβεί στη συνταγή; 🙂

Leave a Reply to Βάσια Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *