Σας είπα ότι είναι και χωρίς αβγό;;;

Μόλις έβαλα αυτά τα κεκάκια στον φούρνο και άρχισαν να μυρίζουν, ο Φώτης άρχισε να με ρωτάει επίμονα αν μπορεί να φάει ένα. Όταν του είπα ότι δεν γίνεται γιατί θέλω να τα βγάλω φωτογραφία, άρχισε να παραπονιέται επειδή μύριζαν –λέει- σαν σουφλέ σοκολάτας.

Όλο αυτό το καλόπιασμα έπιασε και τελικά τον άφησα να δοκιμάσει το ένα και άξιζε ο κόπος αφού οι κριτικές ήταν διθυραμβικές.

Και ξέρετε πολύ καλά, πως όταν κάτι το βρίσκουμε πολύ καλό και το τιμάμε στο σπίτι, θέλω αυτομάτως να μοιραστώ και μαζί σας τη συνταγή!

(Την επόμενη μέρα, ο Φώτης έφαγε 3…)

Screen Shot 2022-04-19 at 22.22.21

Αντικαταστάσεις:

Μην κάνετε αντικαταστάσεις!

Σοβαρά τώρα, ένας από τους λόγους που έχουν αυτή την υφή είναι ο συνδυασμός του αλευριού αμυγδάλου με την ταπιόκα και το λίγο μελάκι. Κάντε τα και θα με θυμηθείτε!

Screen Shot 2022-04-19 at 22.22.57

Υλικά:

2,5 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

¾ φλιτζ. γάλα αμυγδάλου (ή άλλο γάλα της επιλογής σας)

¼ φλιτζ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. άμυλο ταπιόκας

¼ φλιτζ. ζάχαρη καρύδας

2 κουτ. σούπας μέλι

1/3 φλιτζ. κακάο

2 κουτ. γλυκού baking powder

κομματάκια σοκολάτας

 

Εκτέλεση:

Στρώνουμε 16 θήκες για μάφιν και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα όλα τα στέρεα υλικά (αλεύρι αμυγδάλου, ταπιόκα, κακάο, baking powder και ζάχαρη καρύδας). Τα ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Το μείγμα μας θα βγει κάπως σφιχτό. Μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο γάλα επιπλέον.

Ενσωματώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας.

Με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα στις θήκες μάφιν.

Ψήνουμε για 18 με 20 λεπτά.

 

One comment

Reply

Καλησπέρα,τα cupcakes φαίνονται πολύ νόστιμα, αλλά στη συνταγή όλα είναι μετρημένα με φλιτζάνι,θα είναι εύκολο να μου πείτε σε γραμμάρια, ευχαριστώ πολύ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *