Απ’ έξω μοιάζει σαν ένα κανονικό κέικ, αλλά μόλις μπει μέσα το κουτάλι, ξεχυλίζει η σοκολάτα. Αυτό το σοκολατένιο κέικ, μπορεί να φτιάχνεται σε τηγάνι, αλλά ψήνεται στον φούρνο και τρώγεται κατά προτίμηση ζεστό. Αν ο καιρός έχει λίγο κρυώσει, ακόμα καλύτερα!

Υλικά:

3 αβγά

¾ φλιτζ. ζάχαρη καρύδας (ή ½ φλιτζ. μέλι)

½ φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο

½ φλιτζ. κακάο ωμό

1 κουτ. γλυκού βανίλια

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

Λίγο αλάτι

Για το σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά):

¾ φλιτζ. σοκολάτα 85% κακάο

3 κουτ. σούπας κρέμα καρύδας

File_002

Εκτέλεση:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 25 εκ. βάζουμε μία λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη καρύδας, τη βανίλια και την σόδα.

Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Σιγά σιγά ρίχνουμε το κακάο, το αλάτι και το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μία σπάτουλα.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο τηγάνι και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

File_000-2 (2)

Ενώ το κέικ είναι στον φούρνο, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την σοκολάτα, μαζί με την κρέμα καρύδας και το βάζουμε στην φωτιά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και περιχύνουμε το σιρόπι σοκολάτας.

Σερβίρουμε!

 

2 comments

Reply

Καλησπέρα
Σχετικά με το Ζουμερό σοκολατένιο κέικ με σιρόπι σοκολάτας, αν δεν έχουμε τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο σκεύος
ευχαριστώ!

Reply

Μπορείς να βάλεις απλά ένα μικρό ταψάκι και να το βάλεις στο φούρνο. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο!

Leave a Reply to Ελευθερία Πετροπαναγιωτάκη Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *