Συνταγές για μηλόπιτες θα συναντήσετε πολλές, αλλά ελάχιστες θα είναι τόσο εύκολες. Η συγκεκριμένη μηλόπιτα είναι η πιο απλή συνταγή που θα δείτε ποτέ, αλλά πάρα πολύ γευστική. Χωρίς καθόλου αλεύρι, ζάχαρη ή αβγά μπορείτε να την φάτε κάθε ώρα της ημέρας και να την φτιάξετε πανεύκολα, ακόμα κι αν δεν αγαπάτε την κουζίνα.

Υλικά:

5 μεσαία μήλα

1 φλιτζ. αμύγδαλο αλεσμένο

1 φλιτζάνι καρύδι αλεσμένο ελαφρά

2 κουτ. της σούπας κανέλα

2 κουτ. της σούπας λιναρόσπορος

1 φλιτζ. μέλι

λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο στον πάτο.

Πασπαλίζουμε τα μήλα με κανέλα.

Ρίχνουμε το μέλι και από πάνω το αμύγδαλο, το καρύδι και τον λιναρόσπορο μαζί με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν τα μήλα.

 

Tip

Πρόκειται για μία συνταγή που μπορείτε να την διαμορφώσετε ανάλογα με τα γούστα σας και να βάλετε οποιονδήποτε ξηρό καρπό θέλετε, σπόρους chia ή σταφίδα από πάνω.

 

Φωτογραφία: Γιάννης Μακρογιαννέλης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *