Συνταγές για pancakes υπάρχουν πολλές, ακόμα και χωρίς αλεύρι. Με αυτή, όμως, την συνταγή θα έχετε τα πιο αφράτα και λαχταριστά pancakes που έχετε δοκιμάσει στη ζωή σας. Σαν αυτά που βλέπεις στις ταινίες και λιγουρεύεσαι και, φυσικά, δεν έχουν ούτε αλεύρι, ούτε ζάχαρη.

Υλικά:

3 αβγά

½ φλιτζ. + 3 κουτ. της σούπας γάλα αμυγδάλου ή καρύδας (τα έχω κάνει ακόμα και με νερό και βγαίνουν μια χαρά!)

1 κουτ. γλυκού βανίλια φυσική

½ φλιτζ. αλεύρι καρύδας

½ φλιτζ. ταπιόκα

½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουτ. γλυκού baking powder

2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού

Λίγο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά, μέχρι να αφρατέψουν.

Σιγά σιγά, ρίχνουμε όλα τα στέρεα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα αβγοδάρτη.

Ρίχνουμε το γάλα και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα χωρίς γρομπαλάκια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια, ρίχνουμε λίγο λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο). Μόλις κάψει ελαφρά το τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα και με την πίσω μεριά του κουταλιού το πιέζουμε ώστε να απλώσει. Περιμένουμε 2-3 λεπτά και γυρνάμε την τηγανίτα.

Επαναλαμβάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.

Ρίχνουμε μέλι από πάνω και σερβίρουμε.

*Το υπέροχο με αυτά τα pancakes είναι ότι απορροφούν το μέλι, οπότε θα είναι μέχρι μέσα μελωμένα και ζουμερά!

Θα έχουμε 8-9 pancakes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *