Πανεύκολο και πλήρες γεύμα, συνδυάζει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει το σπανάκι με την πρωτεΐνη και την γεύση που έχει το αβγό (μην ξαναπούμε για την απολαυστική στιγμή που σπας τον κρόκο).

Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει και χωρίς καθόλου λάδι, αλλά προτιμώ να βάζω λίγο προς το τέλος για την γεύση. Παρ’ ολ’ αυτά δεν τσιγαρίζω, ούτε το κρεμμυδάκι, ούτε το σπανάκι.

Υλικά:

500 γρ. σπανάκι

4 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)

1 ματσάκι άνηθο

4 αβγά

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα το σπανάκι. Μπορεί να σας φανεί πολύ στην αρχή, αλλά μόλις το σπανάκι ψηθεί θα μείνει μισό!

Ρίχνουμε μισή κούπα νερό και αφήνουμε το σπανάκι να μαλακώσει. Βάζουμε μέσα το κρεμμυδάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε. Εάν πιει το νερό του, βάζουμε και λίγο ακόμα.

Μόλις μαλακώσει το σπανάκι και πιει το νερό του, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σπάμε από πάνω τα αβγά.

Αλατοπιπερώνουμε.

Εάν το τηγάνι μας έχει καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά, το σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για δέκα λεπτά.

Εάν δεν έχουμε καπάκι, το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 200 βαθμούς) για 7-10 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το αβγό.

 

One comment

Reply

Ενδιαφέρον…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *