Οι γλυκιές απολαύσεις δεν πρέπει να λείπουν ό,τι διατροφή κι αν ακολουθεί κανείς. Αν είναι και χωρίς ζάχαρη ακόμα καλύτερα.

Υλικά:

Για την βάση:

1,5 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου

1/4 φλιτζ. λάδι καρύδας λιωμένο

3 κουτ. σούπας μέλι

λίγη βανίλια

Για την κρέμα σοκολάτας:

400ml γάλα καρύδας

250 γρ. σοκολάτα (70% και πάνω κακάο)

1 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. του γλυκού λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα ταψί για μάφιν, τοποθετούμε χάρτινες θήκες μίας χρήσης (ή χρησιμοποιούμε σιλικόνης ανέχουμε).

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη της τάρτας καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένομείγμα και βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας σε κάθε θήκη, πιέζοντας το κέντρο και τις άκρες ώστε να πάει το μείγμα παντού.

Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε από τον φούρνο.

Σε μέτρια φωτιά, βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά για την κρέμα σοκολάτας .

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Λίγο πριν αρχίσει να κοχλάζει το βγάζουμε από την φωτιά (μπορεί να σας φανεί λίγο αραιό, αλλά μόλις κρυώσει θα πήξει).

Βγάζουμε από την φωτιά και τοποθετούμε την σοκολάτα στα ταρτάκια.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Θα έχουμε 12 ταρτάκια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *