Είναι σαν ψωμί, αλλά σιροπιασμένο μέχρι μέσα. Αυτό το μελόψωμο δεν χρειάζεται καθόλου αλεύρι ή ζάχαρη και είναι το τέλειο πρωινό.

Μερικές φορές δεν ξέρεις πως θα σου βγει μία συνταγή. Βγάζεις το φαγητό από τον φούρνο, περιμένεις να κρυώσεις και τη στιγμή που το κόβεις εύχεσαι να έχει πετύχει. Η χαρά δε, όταν το δοκιμάζεις και είναι όπως ακριβώς ήθελες ή και ακόμα καλύτερο, δεν περιγράφεται. Αυτό, ακριβώς έπαθα ότι δοκίμασα το μελόψωμο.

Υλικά:

2,5 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουτ. της σούπας κανέλα

¼ κουτ. της σούπας μοσχοκάρυδο

½ φλιτζ. μέλι

4 αβγά

½ φλιτζ. σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά και ρίχνουμε το μέλι.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά, εκτός από τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε σιγά σιγά τα στέρεα υλικά μέσα στο μείγμα με τα αβγά και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και τις σταφίδες.

Βάζουμε το μείγμα μας μέσα σε ένα φορμάκι για ψωμί και ψήνουμε 30-35 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

2 comments

Reply

Τι είναι το άμυλο ταπιόκας και που το βρίσκουμε??

Reply

Το άμυλο ταπιόκας φτιάχνεται από ένα φυτό της Λατινικής Αμερικής και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές ως “πηκτικό” ή σε συνδυασμό με το αλεύρι καρύδας. Μπορείς να το βρεις σε καταστήματα με βιολογικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *