Τέλεια για πικ νικ, σνακ στην παραλία ή ταπεράκι για το σχολείο του παιδιού σας ή το γραφείο!

Σίγουρα θυμάσαι τα κολοκυθοπιτάκια που είχα κάνει. Σκέφτηκα ότι η ίδια εκδοχή θα μπορούσε να γίνει και με καρότα, οπότε μπήκα στην κουζίνα, τέσταρα τη συνταγή και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!

Υλικά:

3 αβγά

2 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα στο multi

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ φλιτζ. + 3 κουτ. νερό

½ φλιτζ. αλεύρι καρύδας

½ φλιτζ. ταπιόκα

½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουτ. γλυκού baking powder

2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού

1 ματσάκι ψιλοκομμένος δυόσμος

Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι

Αλάτι

Πιπέρι

Screen Shot 2019-05-05 at 19.41.30

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά, μέχρι να αφρατέψουν.

Σιγά σιγά, ρίχνουμε όλα τα στέρεα υλικά (εκτός από το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον δυόσμο και το καρότο) στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα αβγοδάρτη.

Ρίχνουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού. Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε και το τριμμένο καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια, ρίχνουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ελαφρά το τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα και με την πίσω μεριά του κουταλιού το πιέζουμε ώστε να απλώσει. Περιμένουμε 2-3 λεπτά και γυρνάμε το καροτοπιτάκι.

Επαναλαμβάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.

Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *