Το τέλειο πρωινό για ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι.

Θα έχετε 8 pancakes

Υλικά:

1 ½ φλιτζ αλεύρι αμυγδάλου

3 αβγά

½ φλιτζάνι νερό ή γάλα αμυγδάλου

κανέλα

μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε πρώτα τα αβγά (μπορείτε να τα χτυπήσετε και στο χέρι με έναν αβγοδάρτη, ώστε να μην λερώσετε το μίξερ).

Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και του βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο (προτιμώ, αφού ρίξω το ελαιόλαδο να το απλώνω ελαφρά με μία χαρτοπετσέτα σε όλο το τηγάνι).

Με μία κουτάλα ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα. Μόλις δούμε το πάνω μέρος να έχει σχηματίσει μικρές τρυπίτσες, γυρίζουμε το pancake και από την άλλη μεριά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλο το μείγμα.

 

Σερβίρουμε με μπόλικο μέλι, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή οτιδήποτε άλλο θέλουμε.

Φωτογραφίες: Γιάννης Μακρογιαννέλης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *