Πανεύκολα γεμιστά σοκολατάκια, που είναι και θρεπτικά; Yes, please!
Τελευταία έχω μια μανία με τη σοκολάτα, κι αυτό βγαίνει προς τα έξω! Αυτά τα σοκολατάκια είναι η τέλεια μπουκίτσα, η οποία αφενός δεν έχει κόπο και αφετέρου είναι και ιδιαίτερα θρεπτική!
Θα χρειαστείτε μόνο 4 βασικά υλικά για να έχετε αυτό το γλυκάκι στο ψυγείο σας για τις δύσκολες ώρες τις ημέρες.
Εμένα αυτή η λιγουρίτσα και η έλλειψη ενέργειας με πιάνει συνήθως το απογευματάκι και με βοηθάει πολύ να έχω κάτι εύκολο στο ψυγείο, ώστε να μην κάνω υπερφαγικά επεισόδια. Το φυστικοβούτυρο που έχει μέσα η μπουκίτσα βοηθά να νιώσουμε πιο εύκολα κορεσμό, ενώ η σοκολάτα βοηθά στην ανάγκη για γλυκό!

Υλικά:
1 φλιτζ. τριμμένη καρύδα
1 φλιτζ. φυστικοβούτυρο
1 κουτ. σούπας μέλι
180γρ κουβερτούρα
1 κουτ. γλυκού λάδι καρύδας*
λίγο θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά)
*το λάδι καρύδας βοηθάει την κουβερτούρα μας να γίνει πιο γυαλιστερή και να σφίξει περισσότερο η σοκολάτα όταν κρυώσει. Αν δεν έχετε ή δεν θέλετε να βάλετε μπορείτε να το παραλείψετε.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το ινδοκάρυδο, το φυστικοβούτυρο και το μέλι και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε ψυγείο για 3 ώρες για να σφίξει.
Μόλις περάσουν οι 3 ώρες, σχηματίζουμε μπαλάκια με το μείγμα μας και τα βάζουμε πάλι ψυγείο για 1 ώρα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, προσθέτουμε το λάδι καρύδας.
Βουτάμε μέσα τα μπαλάκια μας και τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο με λαδόκολλα.
Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω λίγο θαλασσινό αλάτι και τα βάζουμε ψυγείο για να κρυώσουν. Θέλουν 2 με 3 ώρες.
