Γιατί να αρκεστείς σε ένα απλό κέικ σοκολάτας όταν μπορείς να το διπλασιάσεις; Αυτό σκέφτηκα, οπότε αποφάσισα να μετατρέψω το σοκολατένιο κέικ, σε τούρτα σοκολάτα. Κοινώς, σοκολάτα, μέσα- έξω, πάνω κάτω. Πήρα την συνταγή από το κέικ, πρόσθεσα και μία κρέμα σοκολάτας και τσουπ! Διπλό κέικ γεμάτο σοκολάτα. Ότι δεν έχει καθόλου ζάχαρη και αλεύρι το είπα; Δεν το είπα…

Υλικά:

Για το ένα παντεσπάνι:

Για αυτό το υπερσοκολατένιο κέικ θα χρειαστούμε δύο τέτοιες κέικ για να το «στήσουμε» και επειδή εγώ έχω μόνο ένα τσέρκι, κάνω δύο διαφορετικές φουρνιές. Οπότε τα παρακάτω υλικά (που είναι για το ένα παντεσπάνι, θα τα χρειαστούμε x2.

6 κουτ. σούπας κακάο

½ φλιτζάνι βραστό νερό

1 κουτ. του γλυκού βανίλια

1 ½ φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

½ κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

1 φλιτζ. μέλι

2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο (ή λάδι καρύδας)

3 αβγά

λίγο αλάτι

Επαναλαμβάνουμε με τα ίδια υλικά και για το δεύτερο παντεσπάνι ή κάνουμε εξαρχής διπλή ποσότητα και την χωρίζουμε σε δύο ταψιά.

 

Για την γέμιση:

250γρ. σοκολάτα (88%)

250ml γάλα καρύδας

1 κουτ. σούπας μέλι

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα).

Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά, το λάδι, το μέλι, το κακάο, και στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια, την σόδα, το αλάτι και το αλεύρι. Στο τέλος, ρίχνουμε και το νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγο.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι, το οποίο έχουμε περάσει ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το δεύτερο παντεσπάνι μας.

Τα αφήνουμε και τα δύο να κρυώσουν.

 

Για την σοκολάτα:

Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα καρύδας και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνετε, ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα, την οποία έχουμε κόψει πρώτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Αρχίζουμε το «χτίσιμο» του κέικ. Βγάζουμε το ένα παντεσπάνι προσεκτικά από το τσέρκι και το τοποθετούμε ως βάση σε μία πιατέλα.

Με ένα κουτάλι, ρίχνουμε γενναίες ποσότητες από την σοκολατένια γέμιση.

Βγάζουμε και το δεύτερο παντεσπάνι προσεκτικά από το τσέρκι και το βάζουμε από πάνω.

Ακόμα και να μας σπάσει λίγο δεν πειράζει, γιατί ούτως ή άλλως η σοκολάτα θα πέσει από πάνω και θα καλύψει το κενό.

Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα από πάνω να πάει παντού και σερβίρουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *