Σε κάθε εστιατόριο και κάθε κατάλογο, υπάρχει πάντα κάτι που μπορείς να επιλέξεις να φας, ανεξάρτητα με την διατροφή που ακολουθείς. Ποια είναι, λοιπόν, η καλύτερη δυνατή επιλογή κάθε φορά;

Το πιο συχνό πρόβλημα που είχα στο παρελθόν όποτε έκανα δίαιτα/διατροφή/πρόσεχα ήταν η έξοδος για φαγητό. Και πιστεύω ότι δεν είμαι η μόνη! Όλοι όσοι κάνουν δίαιτα νιώθουν ότι  είναι αδύνατο να βγουν έξω για φαγητό, είτε επειδή δεν θα βρουν να φάνε κάτι που μπορούν, είτε επειδή φοβούνται ότι θα παρασυρθούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η διατροφή να χαλάει αφενός γιατί έχουμε μπουχτίσει μέσα στο σπίτι και δεν αντέχουμε την σκέψη ότι αυτή θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα και αφετέρου να βγαίνουμε τελικά έξω και να αποφασίζουμε ότι αφού θα γίνει που θα γίνει το κακό, ας αφήσουμε να μας πάρει η κατηφόρα.

Κοντεύω σχεδόν τα 4 χρόνια που ακολουθώ αυτόν τον τρόπο ζωής και μέσα σε αυτά τα χρόνια, πιστέψτε με έχω φάει σε δεκάδες μαγαζιά στην Αθήνα, τα περίχωρα, τα νησιά, τις ερήμους, τα βουνά και τα λαγκάδια. Κάποιες φορές έφαγα το cheat meal μου (γιατί και αυτά χρειάζονται), άλλες πάλι άνοιξα τον κατάλογο και προσπάθησα να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ένας από τους λόγους που πάντοτε οι δίαιτές μου ήταν μία αποτυχία ήταν επειδή μισούσα και μισώ τους περιορισμούς. Αυτό το αίσθημα ότι δεν υπάρχει ευελιξία στη ζωή μου και ότι κάποιος άλλος υποδεικνύει τι θα φάω και πότε θα το φάω. Τις προάλλες λοιπόν, που ήμουν για φαγητό με φίλους και δεν είχα όρεξη να κάνω cheat meal, άνοιξα τον κατάλογο και άρχισα να σκέφτομαι τι θα μπορούσα να φάω. Θα μπορούσα να φάω ένα μπέργκερ χωρίς το ψωμί, μία σαλάτα με μόνο ελαιόλαδο για dressing, ένα μοσχαράκι με λαχανικά, ένα φιλέτο ή κοτόπουλο χωρίς την σάλτσα. Έτσι, εκεί που προσπερνούσα τα μακαρόνια και τις πίτσες (όχι δεν έχουν τίποτα κακό τα μακαρόνια και οι πίτσες, απλά δεν με τρελαίνουν), σκέφτηκα ότι πάντοτε μπορείς να κάνεις μία καλή επιλογή σε έναν κατάλογο εστιατορίου, ταβέρνας, ακόμα και φαστφουντάδικου.

Και αυτή την επιλογή έκανα! Μπορεί να μην ήταν η πιο clean επιλογή, μπορεί να μην ήταν paleo. Να είχε μέσα υλικά επεξεργασμένα ή, ακόμη, και ζάχαρη ή αλεύρι, ήταν, όμως, η καλύτερη δυνατή επιλογή που θεώρησα ότι μπορώ να κάνω μέσα από τον συγκεκριμένο κατάλογο.

Κάπως έτσι, μου γεννήθηκε η ιδέα του #tipiranafao. Έναν πρακτικό τρόπο για να σας δείξω μέσα από την προσωπική μου ματιά ότι τα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι πάντα άσπρο-μαύρο. Ότι το φαγητό και η διατροφή δεν είναι «όλα ή τίποτα». Ότι δεν χρειάζεται να στερηθείς κάτι από την προσωπική σου ζωή για να είσαι υγιής. Ότι δεν χρειάζεται να μένεις κλεισμένος στο σπίτι για αποφεύγεις την ζάχαρη και τις επεξεργασμένες τροφές. Και ότι καμιά φορά (ή και παρά πάνω) θα κάνεις και τις παρασπονδίες σου, αλλά ακόμα και τότε μπορείς να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή!

Από μικρά ταβερνάκια, μέχρι καλά εστιατόρια και Fast Food, θα σας δείχνω κάθε φορά την δική μου, προσωπική επιλογή σε γεύματα εκτός της κουζίνας του σπιτιού σας.

Η μοναδική φορά που κατάφερα να ισορροπήσω την διατροφή μου, ήταν όταν συνειδητοποίησα ότι δεν καθορίζει την ζωή μου, αλλά ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι μου.

Βγείτε για brunch, για φαγητό, για δείπνο με φίλους. Κάθε κατάλογος έχει πάντα μέσα κάτι που μπορείτε να παραγγείλετε και εγώ είμαι έτοιμη να το αποδείξω.

Αρκεί να δείτε #tipiranafao!

Follow me on Instagram!!

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *