Στα πόσα pancakes καιγόμαστε;;;

Η πρώτη ερώτηση είναι “γιατί χωρίς αβγό;” και η απάντηση είναι ότι η ανάγκη για αυτή τη συνταγή δημιουργήθηκε από κάποιες μέρες που χρειάστηκα κάτι εύκολο για βραδινό ή μεσημεριανό και η ομελέτα ήταν τέλεια επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι καλό θα ήταν να μην έχει φάει και άλλο αβγό εκείνη την ημέρα, μιας και η οδηγία σχετικά με αβγά είναι 7 την εβδομάδα.

Από την άλλη, η αλλεργία στο αβγό είναι αρκετά συνηθισμένη και μπορεί να μην αφορά το λουκουμάκι αλλά αφορά πολλά άλλα λουκουμάκια εκεί έξω!

Screen Shot 2022-05-09 at 22.34.40

Το υλικό που αντικαθιστά τα αβγά είναι ο λιναρόσπορος και συγκεκριμένα αυτό που αποκαλείται “flax egg” που είναι λιναρόσπορος με νερό.

Η αναλογία για 1 flax egg είναι περίπου 1 κουτ. σούπας λιναρόσπορος κοπανισμένος με 2,5 κουτ. σούπας νερό και γενικά μπορεί να αντικαταστήσει το αβγό σε αρκετές συνταγές αλλά όχι σε όλες!

Στη συγκεκριμένη χρειαζόμαστε 2 flax egg.

Screen Shot 2022-05-09 at 22.35.01

Υλικά:

1 μεγάλη μπανάνα

½ φλιτζ. αλεύρι βρώμης

1 κουτ. σούπας ταχίνι (ή βούτυρο καρπού)

2 κουτ. σούπας λιναρόσπορος αλεσμένος

κανέλα

Εκτέλεση:

Το πρώτο βήμα μας είναι να φτιάξουμε το flax egg, οπότε σε ένα μπολάκι βάζουμε 2 κουτ. σούπας λιναρόσπορο με 5 κουταλιές της σούπας νερό και τα ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη για 5 με 7 λεπτά.

Σε ένα μπολ λιώνουμε την μπανάνα με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μέσα την κανέλα και το ταχίνι.

Ενσωματώνουμε και το μείγμα με τον λιναρόσπορο και βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι βρώμης. Θέλουμε το μείγμα να είναι ελαφρώς πηχτό.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, μόλις κάψει χαμηλώνουμε και ψήνουμε κάθε pancake για 5 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.

Θα έχουμε 4 pancakes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *