Μετατρέπουμε τα leftovers σε νόστιμες χορτόσουπες!

Αγαπώ τις σούπες! Γίνονται εύκολα, χρειάζονται ελάχιστη προετοιμασία και, κυρίως, είναι ή τέλεια ευκαιρία για να αξιοποιήσει κανείς όλα εκείνα τα λαχανικά που έχουν μείνει μοναχά τους στο ψυγείο! Οι δυνατότητες είναι τεράστιες!

Μπορείτε να βάλετε ό,τι μα ό,τι λαχανικό σας έχει περισσέψει στο ψυγείο, ακόμα και εκείνη τη μισή σαλάτα που έχει μείνει! Ναι ναι, καλά ακούσατε! Σαλάτα μέσα στη χορτόσουπα!

Screen Shot 2020-09-27 at 21.18.58

Υλικά για 2 μερίδες:

½ σακουλάκι Ιταλική σαλάτα Φρεσκούλης (ή μαρούλια)

7-8 λευκά μανιτάρια σε μικρά κομμάτια

½ ντομάτα ψιλοκομμένη

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κολοκύθι ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτα

½ κουτ. γλυκού κουρκουμά

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Screen Shot 2020-09-27 at 21.15.28

Εκτέλεση:

Βάζουμε μία μεσαία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Μόλις κάψει, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά (μαζί με τη σαλάτα) και τα σωτάρουμε ελαφρά.

Βάζουμε βραστό νερό να καλύψει τα λαχανικά (περίπου 1 λίτρο), αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον πελτέ και προσθέτουμε τον κουρκουμά.

Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε την φωτιά, βάζουμε το καπάκι και βράζουμε για 30 με 40 λεπτά, ανάλογα πόσο θέλουμε να “κρατάνε” τα λαχανικά μας.

Προσωπικά μ᾽αρέσει να είναι λίγο τραγανά τα λαχανικά.

Σερβίρουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *