Ένα κέικ με άρωμα καλοκαιριού!

Στην αυλή του σπιτιού μας έχουμε μια βερικοκιά, την οποία μοιράζομαστε με τους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας. Κάθε χρόνο, γεμίζει πλούσια με βερίκοκα, τα οποία κόβω και γίνονται μαρμελάδες και γλυκά. Φέτος, όμως, ένα κλαδί από την καρποφόρα μας βερικοκιά έσπασε και μαζί με το κλαδί πολλά από τα βερίκοκα πήραν την κάτω βόλτα. Πήγαινα κάθε τόσο και έκοβα μερικά που πίστευα ότι μπορούσαν να σωθούν και τελικά καταφέραμε και φέτος να τιμήσουμε την βερικοκιά μας!

Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω, ήταν να φτιάξω προς τιμήν της ένα ωραίο και καλοκαιρινό κέικ.

Και έτσι γεννήθηκε το παρακάτω κέικ βερίκοκο, που πολύ αγάπησα!

Screen Shot 2021-06-28 at 18.38.55

Υλικά:

3 αβγά

2/3 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 + 1/4 φλιτζ. αλεύρι βρώμης (150 γρ.)

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου (90 γρ.)

1 κουτ. γλυκού σόδα

1 κουτ. γλυκού baking powder

κανέλα

4-5 βερίκοκα σε κομμάτια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για ψωμάκι (25 εκ.).

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, τη ζάχαρη καρύδας και το λάδι.

Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά και τέλος τα κομματάκια βερίκοκο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε.

Screen Shot 2021-06-28 at 18.38.24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *