Κρεπούλες για πρωινό!

Το μενού, όπως υποσχέθηκα, αυτή την εβδομάδα έχει κρεπούλες γιατί είναι γνωστό ότι αγαπάμε οτιδήποτε πρωινό μπορεί να φαγωθεί όλες τις ώρες τις ημέρας. Για την ακρίβεια, σπίτι το λέμε briner (breakfast + dinner) και το τιμάμε ιδιαιτέρως τρώγοντας pancakes για την απογευματινή λιγούρα και αβγά με αβοκάντο για βραδινό!

Κάπως έτσι, έπειτα από πολλά pancakes και τα πιτάκια naan που έχουν λειτουργήσει πολλές φορές ως κρέπα ή τορτίγια για να τυλίξουν τα πάντα, ήρθε δικαιωματικά η σειρά της κρέπας.

Και όπως καταλαβαίνετε, στη δική μου περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι απλή κρέπα με συμβατικό αλεύρι, αλλά μία διαφορετική αλλά γευστική κρέπα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κρέπες που έχουμε αγαπήσει.

 Για να τις φτιάξετε θα χρειαστείτε αλεύρι βρώμης, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο, ή να το τρίψετε εσείς σε ένα μούλτι από νιφάδες.

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε αλμυρές τις κρέπες σας, απλά δεν προσθέτετε το μέλι μέσα στο μείγμα. Ούτως ή άλλως είναι προαιρετικό για να δώσει μία ελαφρά γλυκάδα. Αν έχετε παιδί κάτω του ενός έτους μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς.

 Σερβίρετε με ό,τι toppings θέλετε! Προσωπικά μου αρέσουν τα φρέσκα φρούτα και το μέλι, αλλά ο Φώτης προτιμάει τις κρέπες του με πραλίνα!

Screen Shot 2021-03-18 at 19.14.36

Υλικά:

1,5 φλιτζ. αλεύρι βρώμης (180 γρ.)

¼ φλιτζ. άμυλο ταπιόκας (ή κορν φλάουρ) (42 γρ.)

1,5 φλιτζ. γάλα αμυγδάλου (ή γάλα της επιλογής σας) (360γρ)*

1 κουτ. σούπας μέλι (προαιρετικά)

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού κανέλα

 Screen Shot 2021-03-18 at 19.10.18

Εκτέλεση: 

Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Θα είναι αρκετά υγρό.

Βάζουμε ένα τηγάνι 28 εκ. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε ελάχιστο λάδι. Μόλις αρχίσει να καίει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία ένταση και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι 2 περίπου κουταλιές της σούπας από το μείγμα μας, κουνώντας το τηγάνι ώστε να πάει το μείγμα παντού. Το αφήνουμε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί η κρέπα μας και την γυρίζουμε.

Επαναλαμβάνουμε και με το υπόλοιπο μείγμα.

Θα έχουμε 8 κρέπες.

*Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο γάλα στο μείγμα μας, όσο φτιάχνουμε τις κρέπες, καθώς το αλεύρι βρώμης είναι απορροφητικό και μπορεί να ρουφήξει το υγρό μας.

Οι κρέπες διατηρούνται στο ψυγείο κλεισμένες σε τάπερ και με λαδόκολλα ενδιάμεσα για 3 μέρες και στην κατάψυξη για 1 μήνα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *