Με κομματάκια σοκολάτας και πορτοκάλι με κανέλα.

Αυτά τα μπισκότα δεν έχω σταματήσει να τα φουρνίζω. Τα έκανα μία μέρα για δοκιμή και από τότε τα ζητάει συνέχεια ο Φώτης, γνωστοί και φίλοι ζητάνε τη συνταγή και οι γονείς μου έχουν ξετρελαθεί. Τα έκανα σε δύο εκδοχές γιατί μερικοί προτιμούν τη σοκολάτα και άλλοι το πορτοκάλι με την κανέλα. Αν είστε από εκείνους που αγαπούν τον συνδυασμό πορτοκάλι και σοκολάτας, μπορείτε να τα συνδυάστε. Προσωπικά δεν είμαι φαν, αλλά γούστα είναι αυτά!

Screen Shot 2022-01-23 at 20.39.07

Για το αλεύρι βρώμης μπορείτε να αλέσετε και νιφάδες, αλλά μετρήστε αφού τις αλέσετε. Το ίδιο ισχύει και για το αλεύρι αμυγδάλου, αλλά πλέον υπάρχει παντού και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Screen Shot 2022-01-23 at 20.38.10

Πάμε στη συνταγή!

Υλικά:

1 φλιτζ. αλεύρι βρώμης

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζ, ζάχαρη καρύδας

1 αβγό

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

1 κουτ. γλυκού baking powder

(Και ανάλογα ποια εκδοχή θα κάνετε)

1/2 φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας 85% κακάο

ή ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο και 1 κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στις αντιστάσεις) και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αβγό και τη ζάχαρη καρύδας και τα χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι αμυγδάλου και το αλεύρι βρώμης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας (ή βάζουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και την κανέλα)

Με το χέρι ή με ένα κουτάλι φτιάχνουμε μπαλάκια με το μείγμα μας και τα τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα.

Φροντίζουμε να απέχουν μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο.

Θα έχουμε περίπου 12-14 μπισκότα ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα τα κάνουμε.

Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος που τα κάναμε). -Τα δικά μου χρειάστηκαν 9 λεπτά-

Όταν τα βγάλουμε μπορεί να μας φανούν μαλακά. Όσο κρυώνουν θα σφίγγουν.

Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!

 

One comment

Reply

Now all is clear, many thanks for the information.
http://1171.downloadfirstyou.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *