Τα μελωμένα ψωμάκια προέκυψαν εντελώς τυχαία μία μέρα που το μόνο γλυκό υπήρχε σπίτι ήταν μέλι. Ούτε σοκολάτα, ούτε κακάο πουθενά σε κανένα ντουλάπι, όσο κι αν έψαξα. Σκέφτηκα, λοιπόν, να πάρω μία ήδη αγαπημένα (και δοκιμασμένη συνταγή) με ψωμάκια που είχα και να προσθέσω μέλι και κανέλα. Κάπως έτσι σημιουργήθηκε η συγκεκριμένη συνταγή, η οποία ήδη από την πρώτη δοκιμή αποδείχτηκε επιτυχημένη.

Υλικά:

1 φλιτζ. άμυλο ταπιόκας

½ φλιτζ. αλεύρι καρύδας

2 κουτ. σούπας μέλι

½ φλιτζ. ζεστό νερό

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 αβγό χτυπημένο

1 κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.

Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αβγό, το μέλι, την κανέλα και στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει πιο σφιχτή υφή. Αν το μείγμα μας δεν είναι ακόμα πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο αλεύρι καρύδας παραπάνω.

Με τα χέρια ή με ένα μεγάλό κουτάλι κάνουμε το μείγμα, περίπου 10 μπαλάκια και τα ακουμπάμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά.

Τα σερβίρουμε ζεστά και μελωμένα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *