Αποδομημένο μπουρίτο σε μπολ!

Δεν ξέρω αν είστε λάτρεις του μεξικάνικου, προσωπικά λατρεύω το tex mex και το τιμάμε πολύ συχνά στο σπίτι. Είτε πρόκειται για γκουακαμόλε με τσιπς, είτε για μπουρίτο είναι τέλεια ιδέα για ένα υγιεινό και νόστιμο φαγητό. Το φτιάχνουμε ειδικά όταν έχουμε καλεσμένους, αφού ο καθένας μπορεί να γεμίσει την τορτίγια του με ό,τι θέλει και δημιουργεί μία αίσθηση κοινωνικότητας στο τραπέζι.

Μέσα σε αυτό το μεξικάνικο πνεύμα, σκέφτηκα να αποδομήσω ένα μπουρίτο και να το βάλω σε μπολ. Με αυτόν τον τρόπο, αφενός δεν χρειάζεσαι καν τορτίγια και αφετέρου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι λαχανικά έχεις στο ψυγείο σου και να πεις όχι στο food waste (#nofoodwaste)!

Όταν έφτιαξα τη συνταγή το ψυγείο μου είχε κιμά γαλοπούλας, λίγη σαλάτα λάχανο καρότο ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ (ναι την έχω πάντα στο ψυγείο μου, την αγαπώ!) και μία πιπεριά και με κοιτούσαν όλα θλιμμένα, οπότε τα έβαλα σε μία κατσαρόλα για να τα ζωντανέψω και να τους δώσω σκοπό και νόημα!

Screen Shot 2021-11-07 at 21.24.26

Το μεξικάνικο μπολ μπορεί να γίνει με ό,τι πρωτεΐνη έχετε στο ψυγείο σας και προτιμάτε. Από κιμά μοσχαρίσιο, μέχρι και γαρίδες, ό,τι και να επιλέξετε το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο και μαγειρεύεται με τον ίδιο τρόπο (οι γαρίδες θέλουν λίιιγο λιγότερο μαγείρεμα). Φτιάχνετε δίπλα και ένα ρυζάκι (εγώ προτίμησα καστανό) και έχετε ένα πλήρες και ολοκληρωμένο γεύμα!

Πάμε να δούμε τη συνταγή.

Υλικά:

500 γρ. κιμάς γαλοπούλας

200 γρ. σαλάτα λάχανο καρότο ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά κομμένη

100ml χυμός ντομάτας

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού κύμινο

1 κουτ. σούπας πάπρικα

τσίλι (προαιρετικά)

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Βάζουμε μία σωτέζα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κύμινο και την πάπρικα*.

Μόλις το λάδι αρχίζει να καίει ρίχνουμε τον κιμά και τον σωτάρουμε.

Μόλις πάρει χρώμα, βάζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη σαλάτα λάχανο καρότο του ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ, τη ντομάτα, το αλατοπίπερο και τσίλι (αν βάλουμε). Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε περίπου 100ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, βάζουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 με 25 λεπτά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.

Σερβίρουμε σε ένα μπολ με ρύζι της επιλογής μας και αβοκάντο!

 

*Μαγειρικό μυστικό: Πάντα βάζουμε τα μπαχαρικά στο λάδι να κάψουν μαζί για να ῞βγάλουν῞ όλα τους τα αρώματα!

Screen Shot 2021-11-07 at 21.23.38

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *