Αρωματικά muffin με γεύση που θυμίζει μελομακάρονο!

Μόλις τα δοκίμασε ο Φώτης, μου είπε ότι του θυμίζουν μελομακάρονο, οπότε, αν και άνοιξη θα έχουμε μάφιν με γεύση μελομακάρονο!

Που λέτε έχω αρχίσει και πειραματίζομαι με διαφορετικά άλευρα. Ένα από αυτά είναι το αλεύρι ζέας. Το αλεύρι ζέας, που ίσως το έχετε ξανακούσει είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σε πρωτεΐνη, αλλά δεν θα πω άλλα διατροφικά μιας και δεν είμαι διατροφολόγος. Προσωπικά το προτιμώ γιατί έχει χαμηλότερη γλουτένη (έχει όμως γλουτένη) και έχει εξαιρετική γεύση. 

Διαβάστε εδώ: Πίτσα με αλεύρι ζέας.

Παρ᾽ολ᾽αυτά, αν δεν βρίσκεται αλεύρι με την ένδειξη ζέας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δίκοκο αλεύρι. Ουσιαστικά, πρόκειται για το ίδιο πράγμα!

Πάμε στο αλεύρι αμυγδάλου τώρα, το οποίο βοηθά τα μάφιν μας να γίνουν πιο αφράτα και ζουμερά. Μπορείτε να κάνετε τη συνταγή μόνο με αλεύρι ζέας, θα βγουν το ίδιο νόστιμα, απλά πιο σφιχτά.

Φύγαμε για τη συνταγή!

Υλικά:

2 αβγά

½ φλιτζ. ζάχαρη καρύδας

1 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1 φλιτζ. αλεύρι ζέας 

1 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

1,5 κουτ. γλυκού baking powder

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

½ φλιτζ. χυμός πορτοκάλι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ετοιμάζουμε τις θήκες για μάφιν.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη καρύδας και το μέλι.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό πορτοκάλι και χτυπάμε ξανά!

Σιγά σιγά ρίχνουμε τα άλευρά μας, μαζί με το baking και το ξύσμα από πορτοκάλι και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στις θήκες για μάφιν το μείγμα (θα έχουμε περίπου 12 μάφιν) και ψήνουμε για 14 με 16 λεπτά.

2 comments

Reply

με αλεύρι ζεας ολικής γίνεται;

Reply

Άλλο αλεύρι μπορούμε να βάλουμε ; Πχ βρώμης και δίκκοκο;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *