Το μήλο είναι ένα κατεξοχήν χειμερινό φρούτο που δεν λείπει από κανένα σπίτι. Από την άλλη, τα overnight oats ή βρώμη αποβραδίς, όπως μου αρέσει να τα αποκαλώ, είναι μία καλή βάση που δίνει μεγάλη ελευθερία για δοκιμές και διαφορετικές γεύσεις.

Σε αυτή την εκδοχή, τα overnight oats έχουν καραμελωμένο μήλο, φυστικοβούτυρο και κανέλα. Ουσιαστικά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι τα μήλα και ήθελα να σας δείξω έναν πιο ελαφρύ τρόπο για να βγάλουν τη γλύκα τους και να συνοδεύσουν το πρωινό σας.

Φυσικά, δεν μιλάμε για ένα κανονικό καραμέλωμα καθώς απαιτεί πολλή ζάχαρη, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ ελαφρύ και γλυκό!

Για εμένα μήλο με φυστικοβούτυρο είναι “φούστα-μπλούζα” αλλά μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρού καρπού έχετε ή θέλετε!

Τα υλικά που σας έχω βάλει είναι για ένα άτομο, αλλά προτείνω να φτιάξετε ένα ολόκληρο μήλο και μπορείτε να το φάτε με γιαούρτι ή ό,τι άλλο θέλετε!

Υλικά για 1 άτομο:

Για τα μήλα:

1/2 μεσαίο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

1 κουτ. γλυκού μέλι

1/2  κουτ. γλυκού κανέλα

Για τα overnight oats:

5 κουτ. σούπας βρώμη *

5-6 κουτ. σούπας γάλα αμυγδάλου (ή ό,τι άλλο γάλα θέλετε)

1 κουτ. γλυκού chia

1 κουτ. γλυκού μέλι

1 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο

½ κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Για τα μήλα:

Κόβουμε το μήλο σε κύβους και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά με λίγο νερό (περίπου ¼ φλιτζ).

Μόλις αρχίζει να βράζει, βάζουμε κανέλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία θερμοκρασία και αφήνουμε να μαλακώσει το μήλο. Θα χρειαστεί περίπου 7 με 10 λεπτά.

Λίγο πριν εξατμιστεί όλο το νερό, βάζουμε το μέλι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για τα overnight oats:

Βάζουμε σε ένα βάζο όλα τα υλικά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.

Το πρωί βάζουμε τα καραμελωμένα μας μήλα και απολαμβάνουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *