Η σούπα που δεν ήξερες ότι χρειαζόσουν στη ζωή σου!

Το ξέρω ότι αυτή η σούπα έχει μια μανούρα παραπάνω. Αν και δεν μου αρέσει η ταλαιπωρία στην κουζίνα και πάντα σας δείχνω τα πιο απλά πράγματα, η συγκεκριμένη συνταγή αξίζει την λίγο παραπάνω διαδικασία και το ένα παραπάνω σκεύος που θα λερώσετε (γιατί και αυτό είναι σημαντικό).

Καταλαβαίνετε ότι το γεγονός ότι η κολοκύθα είναι ψητή, δίνει εντελώς άλλη γεύση και άρωμα στη σούπα και σε συνδυασμό με το κρεμμύδι και το σκόρδο αποκτά την ένταση που συχνά λείπει από τις κολοκυθόσουπες.

Στη συνταγή έχω χρησιμοποιήσει γάλα καρύδας (αυτό στο τενεκεδένιο κουτί που το βρίσκετε στο σούπερ μάρκετ), αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο υγρό για την σούπα σας στην ίδια ποσότητα. Επίσης, μπορείτε να αυξήσετε τα υγρά της συνταγής ανάλογα με το πόσο πηχτή ή αραιή επιθυμείτε την σούπα σας. Προσωπικά μου αρέσει οι βελουτέ σούπες να είναι πηχτές, αλλά είναι θέμα γούστου!

Υλικά:

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη

1 καρότο μεγάλο ή 2 μικρά

3 σκελίδες σκόρδο

400ml γάλα καρύδας

λίγο ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Βάζουμε σε ένα ταψί την κολοκύθα κομμένη σε χοντρά κομμάτια, το κρεμμύδι κομμένο στα 4, το καρότο κομμένο στα 4 και το σκόρδο.

Βάζουμε ελαιόλαδο (περίπου 3 κουτ. σούπας), τα ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Μόλις ψηθούν τα λαχανικά μας, τα βάζουμε σε ένα μούλτι ή μπλέντερ, μαζί με το γάλα καρύδας και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε αλατοπίπερο.

Αν θέλουμε βάζουμε τη σούπα μας μέσα σε ένα κατσαρολάκι για να τη ζεστάνουμε και σερβίρουμε!

Και να σας πω ότι ξετρέλανε και τον λουκούμη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *