Βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια για πρωινό; Δοκιμάστε αυτή την συνταγή!

Υλικά:

Για τις τηγανίτες:

½ φλιτζ. γλυκοπατάτα βρασμένη και λιωμένη στο μπλέντερ

2 αβγά

1 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας

¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1,5 κουτ, γλυκού κανέλα

¼ κουτ. γλυκού βανίλια

Ελαιόλαδο για το τηγάνι ή λάδι καρύδας

Για τα καραμελωμένα μήλα:

1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

1 κουτ. γλυκού κανέλα

1 κουτ. σούπας μέλι

3 κουτ. σούπας νερό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι για το τηγάνισμα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ανάβουμε το μάτι, ρίχνουμε το λάδι και μόλις «κάψει» ρίχνουμε μία κουταλιά από τον χυλό μας. Χαμηλώνουμε την φωτιά. Μόλις δούμε να εμφανίζονται μικρές τελίτσες στην πάνω μεριά την γυρίζουμε.

Επαναλαμβάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα.

Για να καραμελώσουμε τα μήλα, βάζουμε ένα κατσαραλάκι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα το μήλο, την κανέλα, το μέλι και το νερό. Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.

Σερβίρουμε, κάπως έτσι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *