Κακά τα ψέματα. Η πίτσα χωρίς τυρί δεν έχει την ίδια χάρη, αλλά αν για κάποιο λόγο δεν τρώτε γαλακτοκομικά, είτε από επιλογή, είτε επειδή έχει δυσανεξία στην λακτόζη, θα εκτίμησετε αυτή την συνταγή. Οι υπόλοιποι, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε απλά το γεγονός ότι η ζύμη δεν έχει αλεύρι και να προσθέσετε λίγο τυράκι από πάνω.

Υλικά:

Για την ζύμη της πίτσας:

1 φλιτζ. άμυλο ταπιόκας

½ φλιτζ. + 2 κουτ. σούπας αλεύρι καρύδας

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

½ φλιτζ. ζεστό νερό

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 αβγό χτυπημένο

Για πάνω από την ζύμη:

1 ντομάτα

μανιτάρια ψιλοκομμένα

½ φλιτ. ελιές χωρίς κουκούτσι

λίγη ρόκα

θυμάρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο.

Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά και στην συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό και το αβγό.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει πιο σφιχτή υφή. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι καρύδας ακόμα.

Πάνω σε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα και με το χέρι απλώνουμε το ζυμάρι της πίτσας (εγώ το έκανα σε στρογγυλό σχήμα). Βάζουμε την ζύμη στον φούρνο και ψήνουμε για 5-7 λεπτά.

Βγάζουμε την ζύμη από τον φούρνο και τοποθετούμε τα υλικά. Κάτω βάζουμε την ντομάτα και από πάνω τις ελιές, τα μανιτάρια και το θυμάρι.

Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε την φρέσκια ρόκα από πάνω, λίγο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

2 comments

Reply

Καλησπερα,

Ακολουθησα την εκτλεση της συνταγης αλλα δυστυχως δεν μου πετυχε. Για την ακριβεια δεν μπορουσα να
ανοιξω την ζυμη. Τι μπορει να πηγε στραβα;

Φιλικα
Καλλιόπη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *