Η αγαπημένη μου σαλατάρα!

Είναι η σαλάτα που στο σπίτι αποκαλούμε “σαλατάρα” επειδή είναι τόσο πλούσια και νόστιμη. Είναι, επίσης, μία σαλάτα με αρκετά υλικά, τα οποία, όμως δένουν αρμονικά και το καθένα προσθέτει και κάτι στο αποτέλεσμα.

Το βουτυράτο αβοκάντο, το τραγανό καρύδι, η δροσιά από τα ντοματίνια, η γεύση από το κατσικίσιο τυρί και η γεύση από την πιπεριά και το μανιτάρι σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα της Καπριτσιόζας του ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ, δημιουργούν μία έκρηξη γεύσης και σίγουρα θα σε κάνουν να δεις αλλιώς τις σαλάτες!

Λίγα λόγια για τα υλικά

Κατσικίσιο τυρί:

Ο λόγος που χρησιμοποιώ κατσικίσιο τυρί κορμό είναι για την κρεμώδη υφή του και την πλούσια γεύση του. Σε περίπτωση που βάλετε κάποιο άλλο τυρί, δεν συστήνω να είναι ιδιαίτερα αλμυρό. Το μανούρι θα ήταν μία καλή δεύτερη επιλογή!

Σαλάτα καπριτσιόζα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ:

Ο συνδυασμός της πράσινης και κόκκινης λόλας με την ρόκα δίνουν στη σαλάτα την ένταση και τη φρεσκάδα που χρειάζεται. 

Καρύδια: 

Δίνουν ένα τραγανό στοιχείο που είναι πάντα ευχάριστο στις σαλάτες. Εναλλακτικά ταιριάζει αρκετά και το αμύγδαλο.

Πιπεριά και μανιτάρια:

Ίσως το μόνο μπελαλίδικο σημείο της σαλάτας γιατί βάζει στο παιχνίδι και το τηγάνι. 

Υλικά:

1 συσκευασία καπριτσιόζα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ

½ πιπεριά κόκκινη κομμένη σε στικ

3 λευκά μανιτάρια κομμένα

½ αβοκάντο

λίγα καρύδια

5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση

100 γρ. τυρί κατσικίσιο κορμός

Για τα dressing:

1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

1 κουτ. γλυκού ξύδι μπαλσάμικο

αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε την πιπεριά και τα μανιτάρια μέχρι να πάρουμε χρώμα. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τη σαλάτα Καπριτσιόζα ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ.

Ρίχνουμε μέσα το τυρί κομμένο, το αβοκάντο σε κυβάκια, τα ντοματίνια, την πιπεριά και τα μανιτάρια και τα καρύδια.

Σε ένα μπολάκια, ανακατεύουμε τα υλικά για το dressing.

Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το dressing, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και απολαμβάνουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *