Εντάξει, εσύ έχεις αποφασίσει τι διατροφικό μονοπάτι θα ακολουθήσεις, αλλά τι γίνεται όταν στο σπίτι υπάρχουν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες;

Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες για όποιον κάνει διατροφή είναι να καταφέρει να διατηρήσει τον τρόπο ζωής του και να μην στερηθεί τίποτα από την κοινωνικότητά του.

Για την ταβέρνα ή το γεύμα σε ένα εστιατόριο τα έχουμε ξαναπεί. Πάντα, σε κάθε κατάλογο υπάρχει κάτι που μπορεί να φάει κανείς και να είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή!

Τι γίνεται, όμως, αν έχεις πάρει απόφαση να έχεις έναν εντελώς clean τρόπο ζωής, αλλά ο/η σύντροφός σου δεν έχει καμία όρεξη να τον ακολουθήσει;

Σε θεωρητικό επίπεδο, η απάντηση είναι απλή. Ο καθένας μπορεί (και πρέπει) να κάνει ό,τι θέλει και κανείς δεν χρειάζεται να καταπιέζεται για να κάνει κάτι επειδή απλά το κάνει ο/η σύντροφός τους. Ένα ζευγάρι δεν χρειάζεται να κάνει τα πάντα μαζί, ούτε να ασπάζεται ο ένας τις διατροφικές συνήθειες του άλλου.

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό.

Σε πρακτικό επίπεδο, όμως, τι γίνεται; Όταν πρέπει να μαγειρέψεις κάθε μέρα; Πρέπει να να φτιάχνεις δύο διαφορετικά φαγητά;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Αρκεί να το αντιμετωπίσεις, όπως θα αντιμετώπιζες κάποιον/κάποια που δεν τρώει θαλασσινά, δεν του αρέσει το συκώτι, του μυρίζει το αρνί ή έχει αλλεργία στα ρεβύθια.

Να τι κάνω εγώ!

Δεδομένου ότι η διατροφή μου αποτελείται από κρέας, ψάρι, λαχανικά και όσπρια, μιλάμε για τρόφιμα τα οποία τα τρώνε όλοι. Οπότε τα περισσότερα φαγητά είναι κοινά. Άλλωστε, τα όσπρια, τα λαδερά μας, οι σαλάτες ή τα κρέατα μπορούν να τα φάνε όλοι.

Το πρόβλημα είναι κυρίως με τα συνοδευτικά. Ας πούμε για παράδειγμα ότι έχω φτιάξει ένα ωραιότατο κοκκινιστό με σάλτσα. Θα πετάξω μερικές γλυκοπατάτες στον φούρνο, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να βράσω μακαρόνια ή ρύζι για τον σύντροφό μου.

Όταν φτιάχνω αρακά βάζω μέσα γλυκοπατάτα και κανονική πατάτα.

Το κοτόπουλο μου το συνοδεύω με μπρόκολο ή κινόα, ενώ φτιάχνω πάντοτε και λίγο ρύζι για τον σύντροφό μου.

Με λίγα λόγια, μερικές μόνο αλλαγές ή προσθήκες στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα μπορούν να κάνουν τη συμβίωσή σας πιο εύκολη! Και μη νομίζεις. Σιγά σιγά, ο/η σύντροφός σου θα εκτιμήσει και τη γλυκοπατάτα και την κινόα, οπότε δεν θα χρειάζεται να φτιάχνεις καν διαφορετικά πιάτα!

Και τέλος πάντων αν ο/η σύντροφός σου λαχταρά μακαρόνια με κρέμα γάλακτος, μπορεί να τα φτιάξει και μόνος του/της!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *