Ένα πιάτο με άρωμα ανατολής. Κατάλληλο και για όσους δεν τρώνε κρέας ή γαλακτοκομικά.

Τα ρεβίθια είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου όσπρια. Το μόνο τους αρνητικό είναι ότι έχουν αρκετή προετοιμασία μέχρι να τα βάλει κανείς στην κατσαρόλα ή τον φούρνο κάτι που θέλει προγραμματισμό.

Κακά τα ψέματα, μέσα στην καθημερινότητα είναι δύσκολο να προγραμματίσει κανείς να βράσει ρεβίθια, που θέλουν μούλιασμα από τα προηγούμενο βράδυ και στην συνέχεια αρκετή ώρα βράσιμο.

Για εμάς που αρνούμαστε πεισματικά να χρησιμοποιήσουμε ρεβίθια σε κονσέρβα (αν και πολλοί λένε ότι υπάρχουν μερικές μάρκες αρκετά ποιοτικές) υπάρχει το εξής κόλπο που εφαρμόζω εγώ.

*Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, μέσα σε ΣΚ κυρίως μουλιάζω από το βράδυ τα ρεβίθια, την επόμενη μέρα τα βράζω (θέλουν περίπου 1 ώρα, αλλά ανάλογα την ποιότητα και την σοδειά μπορεί να χρειαστούν και παραπάνω), τα βάζω σε τάπερ μαζί με το νερό τους (είναι σημαντικό αυτό, αλλιώς ξεραίνονται) και τα τοποθετώ στην κατάψυξη.

Έτσι, όποτε θέλω να τα χρησιμοποιήσω, απλά τα βγάζω από την κατάψυξη!

Υλικά:

400 γρ. ρεβίθια βρασμένα*

1 φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κύβους

400ml γάλα καρύδας

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό

100 γρ. σπανάκι

1 κουτ. σούπας κάρυ

½ κουτ. σούπας κύμινο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι στην φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κάρυ και το κύμινο, ώστε να βγάλουν όλα τα αρώματά τους.

Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα και το σπανάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βάζουμε το γάλα καρύδας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε λίγο να ενσωματωθεί το μείγμα μας, για περίπου 5 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ρεβίθια και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά ακόμα. Αν το νερό έχει “σωθεί” προσθέτουμε λίγο ακόμα.

Μόλις η σάλτσα μας έχει αρχίσει να πήζει, το αφαιρούμε από την φωτιά.

Το κάρυ είναι πανέτοιμο! Σερβίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο.

IMG_9534

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *