Ποιος χρειάζεται όλα αυτά τα ξηροκάρπια όταν μπορεί να φτιάξει το καλύτερο σνακ και συνοδευτικό για ποτό ή κρασί μόνος του;

Έχετε δει αυτά τα πορτοκαλί ξηροκάρπια που λέγονται tiger nuts και είναι πέρα για πέρα εθιστικά; Ξεχάστε τα και φτιάξτε μόνοι σας αυτά τα ρεβίθια στον φούρνο με μπαχαρικά που είναι ιδανικά για τσιμπολόγημα και για να συνοδεύσουν το κρασί, τη μπίρα ή το ποτό σας (ναι ακόμα και στην καραντίνα).

Μπορείτε να τα κάνετε όσο πικάντικα θέλετε, φυσικά, και να βάλετε τα μπαχαρικά που εσείς επιθυμείτε! Εγώ σας δίνω τη δική μου εκδοχή!

Screen Shot 2021-02-24 at 22.19.51

Υλικά:

400 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα μέχρι να μαλακώσουν

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1,5 κουτ. γλυκού κουρκουμάς

1,5 κουτ. γλυκού πάπρικα

½ κουτ. γλυκού τσίλι

αλάτι

πιπέρι

Screen Shot 2021-02-24 at 22.19.36

Εκτέλεση:

Έχουμε ήδη μουλιάσει αποβραδίς και βράσει τα ρεβίθια μας και τα έχουμε στραγγίξει και στεγνώσει καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάνε παντού τα μπαχαρικά.

Ρίχνουμε τα ρεβίθια στη λαδόκολλα και τα απλώνουμε ώστε να είναι αραιά.

Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε!

One comment

Reply

Κατερίνα μου αυτά που μπορούμε να τα αποθηκεύουμε; Φαντάζομαι ψυγείο θα αντέξουν λίγες μέρες μόνο. Τα έχεις βάλει κατάψυξη ποτέ; είναι οκ μετά ή πανιάζουν;

Leave a Reply to Νικολέτα Cancel Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *