Μια σάλτσα ντομάτας, λίγο διαφορετική!

Η σάλτσα ντομάτας μπορεί να είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Προσωπικά, συνήθως βάζω σε ένα μούλτι φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο και μυρωδικά. Τα χτυπάω και στη συνέχεια τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, αλατοπίπερο και ελαιόλαδο και σιγοβράζω για 45 περίπου λεπτά.

Screen Shot 2021-05-19 at 13.47.18

Αυτή η συνταγή, όμως, έχει κάτι λίγο διαφορετικό, αφού περιέχει ψητή ντομάτα. Γιατί ψητή θα ρωτήσετε. Μα φυσικά, επειδή η ψητή ντομάτα δίνει άλλη γεύση εντελώς στη σάλτσα.

Αν έχετε θέμα με τη γλουτένη, μην προσπεράσετε αυτή τη συνταγή! Μπορείτε να απολαύσετε την σάλτσα με μακαρόνια χωρίς γλουτένη ή με μακαρόνια από όσπρια! Επιπλέον, η σάλτσα αυτή ταιριάζει υπέροχα σε πίτσες ή πεϊνιρλί (αν αγαπάτε όλα αυτά τα ζυμωτά).

Screen Shot 2021-05-19 at 13.46.28

Υλικά:

5 μεσαίες ώριμες ντομάτες κομμένες στα 4 (800 με 1000 γρ.)*

3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

φύλλα φρέσκου βασιλικού

αλατοπίπερο

2 σκελίδες σκόρδου

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και βάζουμε μέσα τις κομμένες ντομάτες, το σκόρδο και τα φύλλα βασιλικού.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να πάνε παντού.

Βάζουμε τις ντομάτες αραιά και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 40 με 45 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες.

Παίρνουμε όλα τα υλικά που είναι στη λαδόκολλα και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά (προσωπικά μου αρέσει να μένουν κάποια κομματάκια ντομάτας). Βάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά, ίσα ίσα να πάρει μία βράση και σερβίρουμε. Ιδανικά, μπορούμε να ρίξουμε μέσα στη σάλτσα μας λίγο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια.

 

*Εννοείται ότι μπορείτε να βάλετε και μεγαλύτερες ντομάτες ή ακόμα και ντοματίνια. Θυμηθείτε, όμως, ότι ανάλογα με το μέγεθος της ντομάτας, αλλάζει και ο χρόνος ψησίματος, οπότε αν βάλετε ντοματίνια υπολογίστε 30 περίπου λεπτά στον φούρνο. 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *