Ναι, καλά άκουσες.

Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν έχω φτιάξει brownies με διάφορους τρόπους, όπως με γλυκοπατάτα ή με κολοκύθα και το αποτέλεσμα ήταν πάντα πολύ θετικό. Όλα ξεκίνησαν όταν αγόρασα παντζάρια για να φτιάξω το παντζαρωτό χούμους και μου έμειναν τα παντζάρια στο ψυγείο. Μιας και έχω αυτό το θέμα να μην πετάω ποτέ φαγητό, άρχισα να σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω με τα παντζάρια που μου έχουν μείνει.

Κάπως έτσι, γεννήθηκαν αυτά τα brownies, τα οποία και ερωτεύτηκα! Στην αρχή, ήμουν λίγο διστακτική γιατί παλιότερα είχα δοκιμάσει να φτιάξω brownies με αβοκάντο, τα οποία κατέληξαν στα σκουπίδια, αλλά όταν έφαγα την πρώτη μπουκιά από τα συγκεκριμένα με το παντζάρι και έλιωσαν στο στόμα μου, κατάλαβα ότι εδώ έχουμε κάτι πολύ καλό!

Έτσι, βιάστηκα να γράψω τη συνταγή, επειδή μου το ζητήσατε κι εσείς στο Instagram! Μπορεί να μην πρόλαβα να βγάλω πολύ καλές φωτογραφίες, λίγο ο καιρός, λίγο ότι φαγώθηκαν μέσα σε μία μέρα, αλλά σας γράφω εδώ τη συνταγή για να τα φτιάξετε κι εσείς σύντομα!

Screen Shot 2019-02-17 at 12.37.30

Υλικά:

2 παντζάρια βρασμένα και περασμένα από το μούλτι ώστε να γίνουν πουρές (1/2 φλιτζ.)

120 γρ. σοκολάτα 85% κακάο

¼φλιτζ. λάδι καρύδας

¼φλιτζ. μέλι

1/3 φλιτζ. κακάο

2 αβγά

3 Κουτ. Σούπας αλεύρι καρύδας

½κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

½ φλιτζ. κομματάκια σοκολάτας 85% κακάο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το λάδι καρύδας και τα 120 γρ. σοκολάτας.

Μόλις λιώσουν ρίχνουμε μέσα το μέλι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι (20×20).

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας και τον πουρέ από παντζάρι. Ανακατεύουμε καλά.

Σιγά σιγά, προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας, το κακάο και τη μαγειρική σόδα. Κατά προτίμηση, ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη ώστε να μην αφήσει κομματάκια.

Με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε και τα κομματάκια σοκολάτας.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα σχεδόν καθαρή από τα brownies.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά πριν τα κόψουμε!

Ξέρω θα είναι δύσκολο να αντισταθείτε, αλλά πρέπει να “κάτσει” λίγο το γλυκό για να τρίβεται!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *